Штампа

Предшколска установа „Полетарац“ прославила јубилеј

- 30 rodjendan vrtica u ZagubiciПредшколска установа „Полетарац“ из Жагубице, прославила је јубилеј – три деценије постојања и рада вртића.

Прослава је започела свечаним дефилеом малишана од вртића до Дома културе, где су учествовала деца матичних група као и припадајућих  издвојених група „Полетарца“.

Родитељи, баке, деке и  бројни мештани изашли су на улице  да погледају шаренило костима, специјално припремљених за ову прилику и тако заједно са учесницима дали свој допринос прослави 30. рођендана.

Културно- уметнички програм, коме су присуствовали представници локалне самоуправе, сарадници и бројни гости из суседних општина, рођенданском  песмом отворили су предшколци, а  директор установе Вања Милутиновић, захвалила је свима који су дошли да увеличају важан дан, једине предсколске установе у општини Жагубица.

Предраг Ивковић, заменик председника општине Жагубица у обраћању је истакао да ће локална самоуправа и надаље сарађивати са вртићем у свеопштем интересу деце и родитеља. Такође је суграђанима пренео поздраве председника општине Жагубица Сафета Павловића и у име локалног руководстава обећао да се услуге у вртићу од 01. септембра неће наплаћивати.

Након официјалног дела, у наставку програма низале су се кореографије деце и васпитача, припремане уз пуно труда и залагања, игре уз песме различитих жанрова, рецитације и групне песме које су најмлађи житељи општине Жагубица извели у препуној сали Културно – просветног центра и тако, са несебичном радошћу, показали своје умеће, а посетиоцима причинили посебан ужитак поводом прославе јубилеја -  30. годишњице постојања и рада Предшколске установе „Полетарац“. 

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=ihqzKLkQVKI{/videobox}