• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Изложба дечијих радова

-Decija izlozba slika u ZagubiciИзложба радова свих група вртића „Полетарац“ уприличена поводом прославе 30 - годишњице рада Предшколске установе у Жагубици, отворена је за посетиоце у холу Културно – просветног центра „Јован Шербановић“.

Са циљем да свако дете на свој начин доживи уметност, успешно је реализован едукативан програм у оквиру плана активности за све групе деце, а посебно малишане пред полазак у школу.   

Своја искуства и доживљаје кроз ликовне радове изразили су уз помоћ васпитача Миладинке Стојановић и Катарине Брндушић, а изложбу су обишли 13. маја.

Најмлађи суграђани су цртајући приказали своју машту, креативност, познанство разних техника сликања кроз разнолике мотиве и теме рада. Свако дете има свој цртеж на изложби, јер се на тај начин сва деца уз групе подједнако рангирају, без обзира да ли су више или мање талентована, што и јесте један од основних мотива васпитача, а и правила кога се руководе сви у установи „Полетарац“.

Након посете изложбе, која ће за посетиоце бити отворена до петка 20. маја,  и позитивних утисака које су исказали, жагубички предшколци симболично су се придружили дневном спортском садржају, крос РТС – а, „Кроз Србију“. Како кажу васпитачи, спорт је једна од свакодневних активности у вртићу и сваке године се трци придруже зато што је важан, пре свега, за здравље деце.

Трком  кроз главну улицу у Жагубици, предшколци су показали спортски дух који их је мотивисао да учествују у одржавању највеће атлетске Манифестације у Европи.  

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=GNNabaTkQw8{/videobox}   


© 2022 Општина Жагубица
design by XB