• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Одржана Џипијада „Хомоље – 2016“

-Odzana djipijada u Osanici 2016Чак ни киша није спречила одржавање четрнаесте по реду џипијаде, која је одржана у хомољским планинама 14. и 15. маја. Око 120 учесника у шездесет возила прешло је по предвиђеном плану трасу  Стамница – Трест – осаничка брда – Осаница – Жагубица; Жагубица- Милатовац – осаничка брда – Стамница.

Учесници из Београда, Зрењанина, Панчева, Књажевца, Новог Пазара, Жагубице и Петровца са моћним „машинама“ и у екстремним условима показивали су умеће у управљању теренцима.

Организатор ове манифестаcије је Ауто-мото картинг клуб из Петровца, који ће већ ове године бити регистрован у Ауто-мото картинг клуб Жагубица, док је покровитељ Џипијаде „Хомоље – 2016“ општина Жагубица.

Џипијада се састојала из два дела, рекреативне и такмичарске вожње. Стаза је била дуга укупно 100 километара, а такмичење се одржало у савладавању препрека, део такмичења био је у брзинској вожњи, док је други део био и у спретности.

Према речима председника Ауто-мото картинг клуба из Петровца Неше Стојковића и поред веома лошег времена овогодишња џипијада је протекла у најбољем реду, а највећу захвалност, каже, дугује председнику општине Жагубица Сафету Павловићу.

Стаза преко Треста, дуга 50 км, којом су се такмичилиџипови је доста изазовна и захтевна, поготово по кишном времену,па је зато била потребна изузетна опрезност приликом вожње по расквашеном и брдовитом путу.

Победник је екипа Ауто сервис „Батак“ из Књажевца, друго место заузео је Кафе „Ројал“ из Осанице, док је треће место припало Ауто сервису„Козарац“ из Београда.

Иначе, џипијада се организује у циљу дружења и  промоције туристичког потенцијала жагубичког подручја.  Следеће године ова манифестација биће увршћена у календар манифестација Туристичке организације општине Жагубица.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=t3XKlbHePVs{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB