• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Poslovnik OIK 1

SPISAK OVLASCENIH SLUZBENIH LICA 1

Обележено 180 година од почетка рада ОШ „Моша Пијаде“ Жагубица

-180 godina OS u ZagubiciУ присуству представника општинског руководства, садашњих и бивших ученика, родитеља, свештенства и запослених, Основна школа „Моша Пијаде“ у Жагубици обележила је значајан јубилеј: 180 година постојања и рада.

Девојчице обучене у нарадну ношњу дочекивале су госте по српском народном обичају, са хлебом и сољу, што од давнина представља гостопримство.

Свечаност поводом обележавања Дана школе започела је песмом „Боже правде“, у извођењу  Дечијег хора, након чега се присутнима обратила директорка школе Снежана Николић.

„Своју образовно - васпитну мисију школа је започела 1836 године и до данас је изнедрила стотине генерација ученика од којих су многи познати и признати стручњаци“,  рекла је директорка школе.

Директорка је уједно навела да  се у предходних неколико година радило  и на реновирању школске зграде у матичној школи и издвојеним одељењима, реконструкцији крова, изради грејања. Најзначајнији пројекат је пројекат Енергетске ефикасности – замена столарије, израда изолације и фасаде матичне школе, на чему је посебно захвалила локалној самоуправи на помоћи.

Да основна школа у Жагубици наставља са квалитетним радом говоре и резултати рада које су постигли ученици и наставници у овој школској години.

Најуспешнијим ученицима и наставницима у школској 2015/2016 години, директорка школе Снежана Николић уручила је признања:

За освојено прво место на Општинском и Окружном и треће место на Републичком такмичењу из хемије, уручено је признање Анђели Јовкић из Жагубице. Наставничко веће је наградило и ученицу Мају Радосављевић, за прво место на Општинском и Окружном такмичењу и запажен успех на Републочком такмичењу у рецитовању. Затим признање је уручено и Софији Милосављевић, за друго место на Општинском, прво место на Окружном и запажен резултат на Републичком такмичењу из Хемије. За изузетне успехе из Руског језика награђена је Емилија Малиновић која је трећа била на Општинском, прва на Окружном такмичењу , а остварила је и запажене резултате на Републичком и на Међународном такмичењу из Руског језика. За друго место на Општинском, треће место на Окружном и запажен успех на Републичком такмичењу из Историје, признање је уручено ученику Милану Михајловићу. Награду је добио и Филип Илић, за успешно пласирање на Републичком такмичењу из Географије. За изузетне успехе на Општинском, Окружном и за друго место на Републичком такмичењу из Хемије, Наставничко веће је наградило Павла Петковића.

Похвалнице су додељене и професорима: Ивани Денић, Драгани Петковић, Драгану Стијовићу, Славиши Рашићу и Николи Јовкићу.

Посетиоцима ове свечаности обратио се и начелникОпштинске управе Животије Илић, који је наставницима и ученицима у своје и у име локалне самоуправе честитао јубилеј и пожело пуно среће у даљем раду.

Свечану приредбу припремали су ученици школе са својим учитељима и наставницима. На програму су биле песме, игре, рецитовање и глума. 

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=hk0M96yibrc{/videobox}


img 663

social housing125 x 125

EP 350 200 LAT

Котлови лого

© 2022 Општина Жагубица
design by XB