• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Делегација општине Жагубица на III Фестивалу културе у Пољској

-Ucenici Tehnicke skole iz Zagubice na 3 Festivalu kulture u PoljskojОве године делегација општине Жагубица коју је предводио помоћник председника општине Душан Милосављевић била је у посети партнерском и братском граду Пјотрков Трибуналском за време одржавања III Фестивала културе. Било је учесника на фестивалу из више држава и то: Русије, Румуније, Хрватске, Мађарске и Литваније.

Повељом о братимљењу општине Жагубицаи града Пјотрков Трибуналски у Пољској,  грађани су се определили да развијају братске односе на бази сарадње, равноправности и заједничке користи ради унапређења и ширења културне, просветне и економске сарадње.

„Програм братимљења спаја грађане Жагубице и Пјотрков Трибуналског и промовише однос кроз програме и пројекте усмерене на уметност и културу, омладину и образовање, науку и технологију, туризам и спорт” истакао је помоћник председника општине Жагубица Душан Милосављевић.

Братимљење два града доприноси развоју пријатељства између два народа и унапређењу добрих односа између Републике Србије и Пољске.

„Ми смо учествовали на фестивалу са ученицима наше Техничке школе. Сви су били одушевљени нашим програмом. Док је наша група наступала коло су заиграли сви учесници фестивала. Руски културно уметнички ансамбл из града Костроме је изразио жељу да посети нашу општину. Ова посета допринела је нашој делегацији да стекнемо нова сазнања о култури, образовању и начину живљења пољског народа, промовишемо  културне и друге вредности наше земље и да успоставимо нова пријатељства како са људима из братског града тако и са гостима из других европских држава“, рекао је Милосављевић.

Делегација партнерског града Пјотрков Трибуналски узвратиће посету крајем јуна месеца и биће гости на централној манифестацији Сабор „Врела Хомоља“ у Жагубици.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=tbzmaLpfjxY{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB