• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Одржани XVII Спасовдански сусрети у Крепољину

- 17 Spasovdanski susreti u Krepoljinu - 2016У свечаној и лепој атмосфери, 11. јуна 2016. године, прослављени су XVII Спасовдански сусрети у Крепољину, које је уз помоћ локалне самоуправе и бројних спонзора организовало Културно – уметничко друштво „Младост“ из Крепољина.

Централном делу манифестације претходио је округли сто на коме су се представници гостујућих културно – уметничких друштава упознали са сатницом програма и комплетним садржајима и међусобно разменили мишљења о организацији самог дешавања. Присутне су том приликом поздравили домаћин Милан Милојковић, председник КУД-а „Младост“, Предраг Ивковић, заменик председника општине Жагубица и Оливера Пауљескић, председник СО Жагубица.

Међународни ниво, који има манифестација по којој је препознатљиво насеље Крепољин и ове године је потврђен самим тим јер су учешће узела три фолклорна ансамбла из иностранства: Аустрије, Румуније и Републике Српске. Заједно са домаћинима у дефилеу, бројним мештанима приказали су традиционалне ношње и део културе из крајева из којих долазе. Братско коло, одиграно по традицији у центру Крепољина било је увертира за троипосатни културно – уметрнички програм одржан на стадиону малих спортова, а пуштање на употребу парка за децу саграђеног уз финансијску подршку локалне самоуправе у потпуности је увеличало манифестацију.

XVII Спасовданске сусрете „Крепољин 2016“, које је отворила Оливера Пауљескић, председник Скупштине општине, присуством су увеличали  комплетно руководство општине Жагубица предвођено председником општинеЖагубица Сафетом Павловићем, уважени гости и бројни мештани који су судећи по веселим изразима лица уживали у извођењу кореографија, песама и инструменталима изведеним од стране учесника програма.

И тако су, уз по коју кап кише, успешно завршени 17 по реду сусрети у Крепољину  у нади да ће наредне године бити више учесника. Дружење под шатором уз музику трајало је до касно у ноћ, а неизоставна додела диплома и поклона били су само мали знак пажње на једну од најпосећенијих манифестација у општини Жагубица. 

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=TYazOSSXHKo{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB