• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Poslovnik OIK 1

SPISAK OVLASCENIH SLUZBENIH LICA 1

Прослављена слава цркве Свете Тројице у Жагубици

-Crkva Svete trojice proslavila svoju slavuСлава цркве Свете Тројице у Жагубици, 19. јуна, прослављена је у радости, весељу и лепом расположењу уз музику, песму и игру.

Црквени одбор потрудио се да уз помоћ локалне самоуправе и  бројних  спонзора, за све вернике организује малу забаву приредивши културно – забавни програм.

Протонамесник  жагубичке парохије Мића Велисављевић у свом обраћању захвалио је локалном руководству општине Жагубица на свесрдној помоћи коју пружа пре свега у реновирању цркве, изради фасаде и осталим пратећим пословима како би православни Дом у Жагубици заблистао пуним сјајем, као и дародавцима који су помогли да се програм реализује.

Прославу су присуством увеличали јереј Данило Глишић, верници, чланови црквеног одбора и Душан Милосављевић, помоћник председника општине  Жагубица, који је поводом славе упутио најлепше жеље верницима и свештенству.

Учеснике су кроз програм пратили оркестри браће Рајић из Жагубице и Бобана Гречића из Лазнице, а конферансу је водила Милица Буцкић. Послужење, слатка и слана пецива припремиле су вредне руке домаћица Удружења жена „Хомољке“.

По завршници забавног дела програма, уз који је публика уживала  у порти цркве  „Свете Тројице“на Тројичин дан, заиграло се народно коло, где се свило и старо и младо,  са жељом да се слава цркве на многе године слави уз више  учесника програма и посетилаца, а да организовање културно –уметничког програма на дан Духова постане традиција. 

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=pb3VgFAnn6I{/videobox}


img 663

social housing125 x 125

EP 350 200 LAT

Котлови лого

© 2022 Општина Жагубица
design by XB