• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Сабор отпочео дечијим карневалом

 Deciji karneval u okviru Sabora HomoljaKарневалом деце Предшколске установе “Полетарац“ Жагубица отпочела су дешавања на 14. Сабору „Врела Хомоља“,  највећој туристичкој, културној и спортској манифестацији у општини Жагубица.

Сваки костим израђен на посебан, јединствен начин,деца су приказала баш онако како и треба, осмехом и веселошћу, а да су најмлађи готово увек и најлепши, потврдило се и овога пута. Више од речи говорила су раздрагана лица пролазника и свих који су циљано изашли на улице како би  гледали своје најдраже.

У карневалу је учествовало око 170 детета из Жагубице и припадајућих група вртића по насељима.

Деци су се од зграде Општинске управе прикључили председник општине Жагубица Сафет Павловић и председник Скупштине општине Оливера Пауљескић, са сарадницима и уваженим гостима.

Након официјалног дела отварања манифестације где је присутне поздравио Александар Јокић, саветник генералног директора Електопривреде Србије, жагубички предшколци обучени у народне ношње, показали су играчко умеће.

Директор вртића Вања Милутиновић је том приликом истакла да је поносна на децу и особље који су дали пун допринос у организацији манифестације „Дани Хомоља“ - 2016 године, јер су за посетиоце припремили и Етно – двориште, са свим пратећим елементима, старим стварима и ситницама које подсећају на стара дворишта каква су некада постојала у Хомољу.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=FJQuD1ux5eE{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB