• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

VII Сајам "Mеда и предузетништва" у Жагубици - 2016

 Sedmi Sajam Meda i preduzetnistva u ZagubiciУ оквиру Манифестације Сабор „Врела Хомоља“ у Жагубици је организован и седми Сајам „Меда и предузетништва“ где су поред излагача са подручја општине Жагубица учествовали и излагачи из Браничевског и Подунавског округа, Београда и других крајева Србије, представници разних фирми, банака, пословних партнера, агенција, удружења медара и остали. Покровитељ Сајма је општина Жагубица, а организују га Општинска управа Жагубица – Одељење за привреду и економски развој, Јавно предузеће „Туристичка организација  општине Жагубица, Асоцијација за развој општине Жагубица и Асоцијација за рурални развој Хомоља.

Сајам је ове године био веома посећен, а излагачи су изнели своје позитивне утиске и представили део свог програма. Учесници су били вољни да грађанима Жагубице и туристима, учине познатијим посао којим се баве, те су тако о свом пословању говорили  Данијел Панић, представник  Дунав осигурања, Милена Зафировић Стојановић из пољопривредно  - саветодавне стручне службе Пожаревац, Данијела Костић Тодић, директор филијале Комерцијалне банке Пожаревац, Милутин Јоцић, представник фирме „Супериор“ из Велике Плане, док су учешће узели и Регионална развојна агенција Браничево подунавље, као и самостална газдинства: Марине Костић Стефановић из Зајечара, Милосаве Гроздић из Жагубице, Небојше Милошевић из Књажевца, док је  изложбени простор имала и Драгана Фрфулановић из Ниша.

Садржај Сајма „Меда и предузетништва“ -  2016., био је обогаћен и експонатима креативне радионице Снежане Николић из Сувог Дола, Угоститељске радње „Бирикус“ из Крепољина, Удружења жена, самосталне Занатске радње „Златне Нити“ из Сувог Дола, као и произвођача меда и медних прерађевина.

Радиша Милошевић, начелнок Одељења за привреду и економски развој, истакао је да је одзив био изузетан и да су посетиоси имали прилике да посете око 50 штандова, информишу се о свим темама везаним за предузетништво, пробају производе од меда и друге воћне прерађевине :

„И ове године постојање је оправдано кроз велики број учесника и доказано да Сајам „Меда и предузетништва“ из године у годину помера границе између градова и општина,  јер најудаљенија места постају и економски приступачнија и ближа“, рекао је Милошевић по затварању Сајма меда и предузетништва одржаног у Жагубици 2016. године.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=aDcGsLBUS38{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB