• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Изложбе у оквиру 14. Сабора „Врела Хомоља“

 Uspesne izlozbe u okrviru Sabora Vrela Homolja 2016Удружење ликовних уметника Хомоља потрудило се да туристима током 14. Сабора “Врела Хомоља” у Жагубици приреди посебан угођај када су у питању изложбе. Тако су у четвртак 23. јуна организовали прву самосталну изложбу сликарке Марије Алексић из Ниша коју су песмом отворили солисти Владимир Ченаковић и Кристина Поповић, а потом се обратила и ауторка која је пригодним говором поздравила све присутне.

Значајан садржај у оквиру културног дела програма Сабора била је и посета поставке скулптура академског вајара Светомора Арсића Басаре, постављена пре више од годину дана, која већ представља стални легат у Завичајном музеју- у просторији Старог Дома Културе у Жагубици.

Изложбу „Пут кроз историју“, археолошко историјску поставку,  је испред Народног музеја Пожаревац отворио Драган Јацановић.

Уприличена је и поставка изложбе са 10. Међународне ликовне колоније, такође постављене у Завичајном музеју, а комплетан утисак о посећености и експонатима изнео је Влада Тодоровић, секретар Удружења ликовних уметника Хомоља.

Укупно четири изложбе, колико их је било у једном дану, биле су веома посећене, а присуством су их увеличали: председник општине Жагубица Сафет Павловић, председник Скупштине општине Оливера Пауљескић и заменик председника Скупштине општине Жагубица Миле Перић, помоћник председника општине Душан Милосављевић, саветник председника општине за дијаспору Живојин Трифуновић, светски рекордер у бацању чуња параолимпијац Жељко Димитријевић, бацач копља Милан Шолаја, представници Народног музеја из Пожаревца, бројни гости и остали љубитељи уметности. 

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=9iEu1RP6YFg{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB