• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

КУД „Младост“ на Фестивалу “Штефан Патрут“

 KUD Mladost u RumunijiКултурно - уметничко друштво „Младост“ из Крепољина, гостовало је протеклог викенда, од првог до трећег октобра, на Интернационалном фестивалу“ „Штефан Патрут“  у Румунији у општини Болдур, место Бузијаш.

Сада већ другу годину за редом, на Фестивалу „Штефан Патрут“ који се одржава у част румунском поетичару, Ансамбл „Младост“ представио се српским сплетом игара „Србија“ и влашким играма, а део умећа показале су и сестре Марић из Осанице, као и професор музике Драган Николић.

Председник комуне Болдур, Кристијан Константин Стои, говорио је о самој организацији фестивала који постоји од 2012. године и исказао је посебно задовољство што је Културно –уметничко друштво из Србије, општине Жагубица, узело учешће. Сам фестивал, како је рекао, из године у годину добија на вредности јер окупља више посетилаца, а има и доста спонзора који желе да учествују у организацији што сам догађај чини већим.

Позитивне утиске изрекао је и председник Културно – уметничког друштва „Младост“ из Крепољина, Милан Милојковић, презадовољан дочеком од стране домаћина  и захвалан општини Жагубица која је финансијски помогла сам одлазак у Румунију.

На фестивалу је учешће узело  280 певача, свирача и играча, рекао је кореограф ансамбла „Болдуријанка“ из Болдура, Дан Фратућеску, истовремено и један од главних организатора фестивала.

Размена поклона који ће остати као успомена до следећег сусрета није изостала ни овога пута, што говори о успешно оствареној сарадњи до сада, али и лепом наставку исте. То је управо и потврђено кроз заједничко дружење деце Фолклорног ансамбла „Младост “ из општине Жагубица и Ансамбла  „Болдуријанка“ из Болдура. 

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=NIhAinfiZ90{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB