Штампа

Усвојен Извештај о реализацији буџета за прву половину године

 V Sednica SO ZagubicaОдборници СО Жагубица одржали су пето скупштинско заседање у понедељак 17. октобра.  Дневни ред  од  15 тачака утврђен је једогласно, што говори о томе да су одборници добро сарађивали током саме седнице којом је председавала председник Скупштине општине, Оливера Пауљескић.

Од укупно 33 одборника, седници је присустовало 25, а најважније тачке Дневног реда биле су: Извештај о реализацији буџета општине Жагубица за период од 01. јануара 2016. до 30. јуна 2016. године, Измена плана капиталних инвестиција за текућу годину и Предлог одлуке о измени одлуке о буџету општине Жагубица за 2016. годину.

Председник Скупштине општине Жагубица Оливера Пауљескић,  истакла је посебно да је до ребаланса буџета дошло због реализације три крупна пројекта које ће спровести  локална самоуправа, а подразумевају  се инфраструктурна уређења на објектима и путним правцима.

Скупштинска већина на петој седници, изгласала је Предлог закључка о давању сагласности на статут Предсколске установе „Полетарац“ Жагубица, усвајање Извештаја рада ПУ за 2015- 2016 годину, Предлог закључка о давању сагласности на годишљи план вртића Жагубица за 2016 – 2017. годину, Предлог решења о именовању три члана Школског одбора Техничке школе из реда родитеља,  као и Предлог решења о образовању комисије за спровођење  поступка давања у закуп пољопривредног земљишта у државној својини на територији општине  Жагубица и именовању председника и чланова комисије.  

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=qVa86ejiVP0{/videobox}