Штампа

Одржана 27. седница Bећа општине Жагубица

 Odrzana 27 sednica Veca u ZagubiciНа дневном реду 27. седнице Oпштинског већа општине Жагубица, одржане у среду, 23.новембра, било је 13 тачака и све су једногласно подржане од стране чланова већа, а међу најважнијима су: Предлог решења о разрешењу и Предлог решења о  именовању председника и чланова комисије за пријем, разматрање и утврђивање предлога за закључење вансудског поравњања, које је образложио Жељко Илић, начелник Одељења за опште, заједничке и скупштинске послове Општинске управе.

Према његовим речима, с обзиром на то да је дошло до напуштања колектива од стране појединих колега, што преласком у друге институције, што одласком у пензију, остало је још само два члана који нису могли да функционишу, а ради се о комисији која директно одлучује о враћању имовине одузете национализацијом и другим начинима. Да би комисија могла да функционише, било је потребно разрешити чланове који више нису у тој комисији и именовати нове.

Још једна од значајнијих тачака  је и нова одлука о одређивању матичних подручја на територији општине Жагубица.

„По налогу надлежног министарства и управног инспектора, било је потребно направити нову одлуку о одређивању матичних подручја, а водити рачуна о свим чиниоцима који су јако битни за очување наше територије, тако да је у претходном периоду одлука о матичним подручјима донета 2010. године са 13 матичних подручја, замењена новом која ће ићи на скупштинско разматрање по добијању сагласности надлежног министарства, која броји четири нова матична подручја: у Лазници, Жагубици, Осаници и Крепољину. Сва остала места ће бити обухваћена овим матичним подручјима”, образложио је Жељко Илић, начелник одељења за опште, заједничке и скупштинске послове Општинске управе општине Жагубица.

Остале тачке Дневног реда односиле су се на друга значајна питања везана за предузећа и установе општине и бројне захтеве правних и физичких лица. Седницом је председавао председник општине Жагубица Сафет Павловић. 

Тачке усвојене на седници већа биће разматране на следећој седници СО која ће бити одржана у децембру месецу.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=nfAhOL143fU{/videobox}