• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Обнова сарадње општина Шамац и Жагубица

 Obnova saradnje opstine Samac i ZagubicaДелегација општине Самац из Републике Српске, била је од 21. до 23. маја у посети општини Жагубица и представља наговештај обнављања сарадње која је постојала осамдесетих година, када је потписана Повеља о братимљењу два града.

Након дугог низа година, ово је прва посета делегације општине из Републике Српске Жагубици, уз прелиминарно прецизирање наступајућих корака и праваца даљег унапређења сарадње у духу јачања братских и партнерских односа, али и реализације конкретних Пројеката када је прекогранична сарадња у питању у смислу конкурисања за фондове Европске уније, што би свакако ојачало Жагубицу у привредном смислу.

Пријем представника општине Шамац, уз срдачну добродошлицу, организован је у кабинету председника општине, Сафета Павловића, коме су присуствовали и његови најближи сарадници, а делегацију града из Републике Српске предводио је начелник те општине, господин Ђорђе Милићевић, који је према структури општинске власти у том граду, у рангу председника општине.

У делегацији општине Шамац, поред господина Милићевића, који се налази на челу те општине, били су и начелник одељења за финансије, Слободан Сенчић и одељења за друштвене делатности, Слободан Стојић. Након пријема у кабинету председника, делегација општине Шамац предвођена домаћинима, посетила је Завичајни музеј Хомоља у Жагубици, Културно - просветни центар, Туристичку организацију, Пчеларски центар и средњу Техничку школу, а посебан утисак на госте оставио је и обилазак самог места и околине.

Састанку у кабинету председника општине Жагубица, Сафета Павловића, присуствовали су и: заменик председника општине Предраг Ивковић, помоћник председника за економска питања Душан Милосављевић,начелница Општинске управе Смедеревка Буцкић, руководиоци одељења за привреду и економски развој Радиша Милошевић, финансије, Влада Тодоровић и опште послове Жељко Илић.

Нови сусрет представника две општине, како је најављено, биће уприличен већ за време одржавања прве следеће веће Манифестације, крајем јуна у Жагубици, за када је делегација општине Шамац позвана да присуствује централном туристичком догађају - Сабору Врела Хомоља, а том приликом наступиће и Културно – уметничка друштва из Републике Српске.

Протокол је заокружен међусобном разменом поклона председника двеју општина.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=j5disRbBh7I{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB