Штампа

„Караван безбедности’’ и у насељима Жагубица и Осаница

 Dan bezbednosti u saobracaju u BraničevuАгенција за безбедност саобраћаја у сарадњи са ТП „Арива“ и Министарством унутрашњих послова Републике Србије, у петак, 8. јуна, организовала је акцију „Дана безбедности у саобраћају у Браничевском округу“ и том приликом тзв ‘’караван безбедности’’ посетио је насеља Жагубицу и Осаницу.

Цео догађај је реализован кроз низ активности где је аутобус избрендиран порукама о безбедности у саобраћају, обилазио насеља од Пожаревца до Жагубице, са представницима Агенције, МУП-а и Ариве. На више пунктова се комуницирало са грађанима и делили се пригодни поклони намењени свима: од најмлађих до најстаријих учесника у саобраћају.

Најмлађи ће сада моћи да се возе у новим ауто седиштима за децу које су добили њихови родитељи, моторциклисти се могу похвалити новим кацигама и флуоресцентним прслуцима, а трактористи ротационим светлима и троугловима који ће свакако допринети већој безбедности, а подељен је и комплетан промотивни и едукативни материал намењен свим учесницима у саобраћају.

О значају поменутих активности говорили су Јасмина Милошевић, директор Агенције за безбедност саобраћаја, представници предузећа „Арива“, као и Сафет Павловић, председник општине Жагубица.

Сафет Павловић, председник општине Жагубица, обратио се такође и представницима медија, где је истакао изузетну сарадњу са организаторима акције подвукавши њен значај.

Циљ активности јесте подизање свести о неопходности безбедног понашања младих људи који својим примером треба да утичу на све учеснике у саобраћају и шире идеју безбедних друмова у Србији.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=YsPp_qo3LZs&t=1s{/videobox}