Штампа

Мини олимпијске игре ове године одржане у Рибару

 Mini olimpijske igre Ribare 2018Ученици нижих разреда Oсновне школе „Моша Пијаде“ из Жагубице, имали су прилике да се друже на спортском такмичењу које се у оквиру наставног плана и програма у основним школама жагубичке општине реализује сваке године.

Ђаке је пред сам почетак такмичења поздравила Сунчица Јовић, директор школе и том приликом истакла да су мини олимпијске игре или мале олимпијске игре, како се често називају, веома поучне и корисне за ученике.

Како је истакла, по одлуци Управе школе, спортске игре се сваке године одржавају у различитим насељима, као би се сва деца подједнако, са учитељима нашла у улози организатора.  

Срђан Трајковић, учитељ, и Милан Јовановић, наставник физичког и здравственог васпитања, такође су изнели виђење о спортском скупу одржаном у насељу Рибаре, подручном одељењу школе „Моша Пијаде“, на коме је учешће узело преко 200 ђака.

Деца подручног одељења школе „ Моша Пијаде“ у Рибару, заједно са учитељицом Миленом Степановић, показала су се као добри домаћини, а наредне године исту част имаће ученици издвојеног одељења у Изварици.

Ове године игре су, по лепом и сунчаном времену, одржане по четврти пут и подржане као и увек, од стране локалне самоуправе општине Жагубица.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=4HMgeh4-rj0{/videobox}