Штампа

Предстојећи викенд у Жагубици у знаку традиције

 Vrelo HomoljaКалендар Манифестација Туристичке организације општине Жагубица вредан је пажње у сваком погледу, поготово када се у обзир узму садржаји по којима се већ нашироко распознаје.

Најављујући предстојеће дешавање, Сабор “Врела Хомоља”, Владан Лазић, директор Туристичке организације општине Жагубица истако је његов значај и особености и у име организатора пожелео добродошлицу:  

„Сабор је јединствена туристичка, привредна, спортска и гастрономска Манифестација која једном речју, осликава начин живота становништва Хомоља. На свеопште задовољство одржаће се по XVI пут у два дана, а обиловаће бројним садржајима попут Сајма меда и предузетништва првог дана, изложбама слика и скулптура еминентних имена домаћих и страних уметника и у вечерњим сатима Српским појем од Искона, где ће учествовати врсни интерпретатори старих изворних песама. Други дан Сабора биће испуњен песмом и игром чланова Културно – уметничких друштава, домаћих и гостујућих, из земље и иностранства, затим такмичењем у справљању традиционалних јела карактеристичних за подручје општине Жагубица, старих заната, пецањем пастрмке на самом извору реке Млаве и прегрштом занимљивих догађаја“ истакао је Лазић.

Манифестација Сабор "Врела Хомоља“, која представља спој традиције и исконских вредности сачуваних на просторима Хомоља до дана данашњег, 2018. године, биће одржана 29. и 30. јуна у Жагубици.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=rIlms0hdq10{/videobox}