• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Крос „Кроз Србију“ одржан и у Жагубици

kros kroz serbijuПод покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја, 20. септембра, са почетком у 10 часова, одржан је 23. крос РТС-а. Манифестација „Крос кроз Србију" има за циљ да се заједнички очува здравље деце и врати девиза спорта „У здравом телу здрав дух“. На нивоу Србије трчало је и дружило се око 500.000 деце.

У Жагубици је трчало око 500 деце свих узраста: предшколска група вртића "Полетарац", ученици од првог до осмог разреда  Основне школе "Моша Пијаде" из Жагубице и две групе ученика Средње Техничке школе.

„Крос је успешно организован, како у О.Ш. „Моша Пијаде“, тако и у свим осталим школама и вртићу на територији општине Жагубица. Часови су у школама били скраћени и трка је почела у 10 часова. Након додела диплома које су Министарства просвете, науке и технолошког развоја и РТС обезбедили деца се враћају у школу и осталим активностима“, рекао је Славиша Рашић, помоћник директора О.Ш. „Моша Пијаде“ Жагубица.

Крос  је одржан у Врелској улици, а циљ је био на Врелу Млаве.

Девојчице и дечаци предшколске групе трчали су на 100 метара,први разред на дужини од 200, други на 300 метара, трећи  на 350 а ученици четвртог разреда такмичили су се на дужини од 400 метара. Дужина стазе за дечаке петог и шестог разреда основне школе била је 500 метара, за девојчице 400. Седмаци и осмаци надметали су се на стази дужине 500 метара за девојчице,а 600 метара за дечаке. Средњоколци су у зависности од узраста имали дужину стазе од 500 до 1000 метара.

Након трке, деци је кратку представу приредио уметник Кристијан Бенито из Македоније. Потом су додељене и дипломе за треће, друго и прво место.

Према мишљењу организатора, крос у Жагубици протекао је у доброј атмосфери, а оваква спортска  дешавања пружају инспирацију деци да буду активнија и да неку врсту спорта одаберу као додатну активност.

{videobox}http://www.youtube.com/watch?v=uwcvsUGZApg{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB