• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Мештани четири насеља Жагубичке општине ускоро добијају воду

1Vodosnabdevanje cetiri naselja u opstini Zag sa Krupajskog vrelaСнабдевање здравом и исправном водом за пиће за мештане свих насеља општине Жагубица, представља приоритет, али и обавезу за локално руководство како би становницима обезбедили здравије услове за живот. Радови на доградњи система за водоснабдевање, након  више од 20 година проблема са истим, почињу у насељима Сиге, Милановац, Крупаја и Близнак.

Председник општине Жагубица обишао је "Пројектни биро" ЈП Дирекције за изградњу и развој, који је и израдио пројектну документацију и разговарао са вд. директором Миланом Симићем о активностима на реализацији једне од најважнијих капиталних инвестиција планираних у текућој години.

"Данас је велики дан за грађане насеља Сиге, Милановац, Крупаја и Близнак, јер је на порталу јавних набавки објављена јавна набавка за одабир извођача радова на завршетку водоснабдевања са Крупајског врела за сва четири поменута насеља", истакао је председник општине Жагубица Сафет Павловић.

Детаље о реализацији пројекта доградње водоводног система за насеља Сиге, Милановац, Крупаја и Близнак, образложио је вршилац дужности директора ЈП Дирекције за изгрдњу и развој Милан Симић: "Цео пројекат има три фазе, и то: доградњу система за водоснабдевање насеља Сиге, Милановац и Крупаја, и обухвата цевоводе за сва три насеља и резервоар у Крупаји. Друга фаза је црпна станица на Крупајском врелу и потисни цевовод са главним резервоаром изнад Крупајског врела. А трећа фаза је изградња цевовода за насеље Близнак и резервоар у истом насељу. Средства за реализацију овог пројекта обезбеђена су из кредита,  а делом из буџета општине Жагубица. Процењена вредност радова за цео  пројекат је 37.500 милиона динара."

Идеја о изградњи система за водоснабдевање за четри поменута насеља са Крупајског врела, датира још из 1960 године, али до сада ниједно локално руководство није је спровело у дело. Реализацију овог пројекта, након више од 50 година, започеће садашње руководство, на челу са председником Сафетом Павловићем, увођењем у посао извођача радова који ће бити изабран након спроведене Јавне набавке.

Рок за завршетак радова је од 90 до 120 дана, а зависиће од понуде изабраног извођача, те би комлетан посао могао бити  завршен  до краја јануара 2016. године., када ће мештани четири насеља жагубичке општине добити стабилно водоснабдевање, здраву и исправну пијаћу воду са Крупајског врела.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=lxmedLj9hfg{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB