• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Нова позорница у Сувом Долу

1Radovi na bini u Suvom DoluРадови који се тренутно изводе у насељу Суви До сврстани су у планове локалне самоуправе са циљем да свако село добије најпотребније и најосновније како би мештани живели боље.

Позорница која се гради на познатом сеоском изворишту „Врело“ у Сувом Долу, где ће се у летњем периоду и увек када то услови буду дозвољавали, одржавати приредбе, ускоро ће бити завршена.

Према речима председника општине Жагубица Сафета Павловића, који је са својим сарадницима био на терену и лично се уверио да послови теку по плану, насеље Суви До ће ускоро добити ново излетиште, јер ће након завршетка радова на бини почети уређење и целокупног здања изворишта "Врело".

Он је такође додао да се  у наредном периоду очекују још доста активности на уређењу овог насеља: "У наредном периоду, очекује нас санирање и насипавање брдских путева у дужини од 10 километара, а у октобру месецу крећемо са нашом болном тачком, а то је Дом културе у центру села... Кренуће се прво са радовима на крову, а потом и са реновирањем целокупног Дома, као што радимо у свим осталим насељима у нашој општини", рекао је председник општине Сафет Павловић.

Председник је том приликом јавно поздравио све грађане и позвао их да у што већем броју присуствују још једном лепом и веселом догађају у општини Жагубица. Као што је  обећано од стране руководства локалне самоуправе да ће свако насеље имати своју манифестацију по којој ће бити препознатљиво, тако је и ово насеље добило своју.  У Сувом Долу ће се по први пут у недељу, 23. августа, на самом Врелу, одржати Манифестација "Саксофонијада".

Послове који ће уследити по завршетку започетог, најавио је и Радиша Милошевић, шеф одељења за привреду и економски развој:

"Уз велику подршку локалне самоуправе, а посебно председника Сафета Павловића, на овом месту у Сувом Долу, грађани могу очекивати наставак уређења ове дестинације. Ти радови ће се огледали у потпуном реновирању и адаптацији извора "Врело", а то подразумева и регулацију реке која излази од извора, а у перспективи је и уређење читаве дестинације, коју ће стручни људи из ове области осмислити. Верујемо да ће до одржавања друге "Саксофонијаде" у 2016. - ој години, "Врело" у Сувом Долу бити једно од атрактивних туристичких дестинација у општини Жагубица", рекао је начелник Радиша Милошевић из Сувог Дола.

Ради се и гради по свим селима, па ће тако и у Сувом Долу бити испуњена обећања дата мештанима и у сарадњи са Саветом месне заједнице Суви До, иста бити реализована у најскорије време.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=ELiIUKtQaak{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB