• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Обележен Дан општине Жагубица, 25. септембар


opština ŽagubicaДан општине Жагубица, 25. септембар, свечано је обележен различитим садржајима. Најпре је одржана свечана Седница Скупштине општине на којој је приказан извештај председника општине о раду и резултатима локалне самоуправе у протеклој години. 

Додељена су и признања и одликовања појединцима и институцијама за остварене резултате, реализацију и сарадњу у протеклом периоду, а потом је свечано предата на коришћење сувенирница Туристичке организације општине Жагубица.Свечаност је употпуњена краћим културно-уметничким програмом.

Свечаном седницом Скупштине општине Жагубица председавао је председник Скупштине, Небојша Илић, који је најпре свим присутнима честитао празник, подсећајући да датум обележавања Дана општине има корен у 25.септембру 1944. године, када је Жагубица ослобођена од фашизма. Тим поводом на адресу општине Жагубица стигли су бројни телеграми и честитке од државног врха: Небојше Стефановића, председника Скупштине РС, Игора Мировића, министра за регионални развој и локалну самоуправу, Зоране Михајловић, министра енергетике, Бранка Ружића, министра за европске интеграције и других.                

Сафет Павловић, председник општине Жагубица, честитао је Дан општине и 164 године од формирања општине Жагубица свим житељима ове општине и поздравио је присутне госте и пожелео им добродошлицу као прави домаћин.

 Резултати плод великог труда

       „Трудили смо се у протеклих годину дана да равномерно развијемо свако насеље у општини и сматрам да смо за ово кратко време то и успели радећи на изградњи и реновирању путева, водовода, домова култура и школа, изградњи трафостаница и изради просторно-планске документације за даље уређење насеља.

         Радили смо на обезбеђивању локација за изградњу привредних објеката у којима ћемо запошљавати наше грађане, јер то је тренутно највећи проблем, како у општини Жагубица, тако и у нашој Републици.Даљи приоритети су развој пољопривреде, привреде и предузетништва, јер ћемо на тај начин побољшати квалитет живота наших грађана и зауставити исељавање становништва са ових простора.

          На Дан општине, за добробит свих грађана, позивам позицију и опозицију на сарадњу, да удружимо све расположиве снаге ради даљег успешног развоја наше општине.Очекујем да ћемо таквим радом наредне године, када славимо јубилеј 165 година општине Жагубица, постићи много веће резултате у раду“, истакао је том приликом Сафет Павловић.

          Детаљније о томе шта је све локална власт урадила у протеклом периоду и који су планови за даљи развој општине Жагубица приказано је у четрдесетоминутном филму.

              

Дијана Вукомановић: Мотивисани сте да останете овде

          Поред многобројних уважених гостију овај значајан дан за општину Жагубица својим присуством увеличала је Дијана Вукомановић, потпредседник СПС-а и председник посланичке групе СПС-ПУПС-ЈС у Скупштини РС.У своје лично име и у име председника Владе РС, Ивице Дачића, Вукомановић је поздравила присутне:

           „Мени је изузетна част и задовољство да данас делим са вама радост свечаног обележавања Дана општине. Ја сам у вашој општини боравила пре годину дана на позив председника Сафета Павловића и тада сам имала задовољство да видим један овакав филм о успесима локалне самоуправе, али ово што сам данас видела заиста заслужује моје најискреније комплименте.

            Честитам председнику Павловићу и осталим члановима локалног парламента општине Жагубица на свим импресивним успесима.Живот у општини Жагубица цвета пуном снагом и лепотом.Ви грађани, када гледате овај филм, заиста сте онда мотивисани да останете да живите и радите овде и да заједно делите судбину."

У наставку свечаности, након краћег културно-уметничког програма,свечано је предата на коришћење сувенирница Туристичке организације општине Жагубица.

На свечаној седници Скупштине председник општине Жагубица, Сафет Павловић, уручио је награде најзаслужнијим појединцима и институцијама.

 

Антрфиле:Плакете

Плакете су додељене: Академику Светомиру Арсићу „Басари“, вајару из Београда , као знак признања за изузетне резултате и допринос у стварању и афирмацији културних и уметничких вредности општине Жагубица на сликарским и вајарским колонијама. Руднику мрког угља „Јасеновац“ Крепољин, за допринос у привредном развоју општине, постигнуте резултате у производњи угља, запошљавању грађана општине Жагубица и успешну сарадњу са Општином Жагубица. Горану Перићу, саобраћајном полицајцу из Изварице, постхумно за изузетне резултате у области безбедности саобраћаја, успешну сарадњу са грађанима и локалном самоуправом. Небојши Илићу из Рибара, адвокату из Жагубице, за допринос у успостављању друштвене толеранције и за допринос и резултате у области развоја демократије у општини Жагубица.

 

Антрфиле: Дипломе

Дипломе општине Жагубица уручене су: Ани Урошевић, ученици Основне школе „Јован Шербановић“ из Крепољина, за освојено 2.место на Републичком такмичењу из историје у Нишу 2013.године и афирмацију општине Жагубица у области образовања. Барбари Ивковић, професору историје из Крепољина, за допринос, резултате и афирмацију општине Жагубица у области образовања. Јанку Лалићу, академском вајару и сликару из Лазнице, за допринос у области културе и уметности и резултате у организовању културних садржаја у општини Жагубица. Добрили Филиповић, наставнику у пензији из Жагубице, за изузетан допринос у области неговања и очувања етно вредности и културног наслеђа и афирмације општине Жагубица. Драгиши Перкићу, спортском раднику из Изварице, за остварене резултате у организацији спортских такмичења и допринос развоју спорта, посебно фудбала. Милану Мартиновићу, пољопривредном произвођачу из Осанице, за остварене резултате у области сточарско-говедарске производње.

{videobox}http://www.youtube.com/watch?v=rs3vRSJwwpk{/videobox}

 

 

 

 


© 2022 Општина Жагубица
design by XB