• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Од пројекта до одрживости услуге помоћ у кући

Od projekta do održivosti usluge pomoć u kućiУ оквиру пројекта „Изградња одрживих услуга, послова и организација“, подржаног од стране Делегације Европске уније кроз програм EU EXCHANGE 4,  у Пожаревцу је одржана завршна конференција „Од пројекта до одрживости услуге помоћ у кући“. Циљ ове конференције је да се представе резултати поменутог пројекта.

Општине Жабари и Жагубица, у партнерству са својим пружаоцима социјалних услуга – Центром за социјални рад Жабари и Асоцијацијом за развој општине Жагубица,  као и удружењем Центар за друштвено економски развој из Јагодине задуженим за пружање стручне подршке развоју социјалних услуга, спроводе пројекат „Изградња одрживих услуга, послова и организација“. Пројекат је усмерен на успостављање одрживих и квалитетних услуга „помоћ у кући“ за старе уз обезбеђивање нових радних места на пословима социјале заштите.

 Услуга помоћ у кући намењена је старим лицима која имају ограничења физичких и психичких способности услед којих нису у стању да независно живе у својим домовима без редовне помоћи у активностима дневног живота, неге и надзора, при чему је породична подршка недовољна или није расположива.

Општина Жабари ће овај пројекат спроводити и у наредном периоду. У нашем буџету смо планирали 3 милиона динара за завршетак овог пројекта и даљи наставак и то је уствари и крајњи циљ, да обезбедимо људима сигурност и да овакви пројекти имају одрживост“, истакао је Миодраг Филиповић, председник општине Жабари.

 Општина Жагубица је, такође, у следећој буџетској години предвидела 3 милиона динара за наставак овог пројекта, казао је председник општине Жагубица Сафет Павловић и додао:

„Општина Жагубица је једна од најстаријих општина, али не по свом оснивању него по старости становништва, просек година је 48,7.  Имамо велики број старих лица којима је неопходна помоћ, због чега је овај пројекат веома значајан за нашу општину.“

Павловић је искористио ову прилику да позове све општине у Браничевском округу, али и из целе Србије, да се удруже и заједнички раде угледајући се на општине Жабари и Жагубица, јер  је видљиво да сарадња између локалних самоуправа побеђује.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=DRq2RFC8E4I{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB