• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Одборници Скупштине општине Жагубицa заседали по хитном поступку

20151123 100303Седница Скупштине општине Жагубица сазвана о хитном поступку на захтев Општинског већа, одржана је у понедељак, 23. новембра.

Разматрано је шест тачака, од којих су све усвојене већином гласова.

Председник Скупштине општине Жагубица Дејан Николић, дао је своје виђење о самом заседању образлажући Предлоге Одлука о изради плана детаљне регулације подручја ветропарка „Бељаница“, плана детаљне регулације за далековод ветропарка „Бељаница“, као и остале скупштинске теме усвојене од стране већине одборника, као што је на пример решење о донетој сагласности на одлуку Управног одбора Културно – просветног центра „Јован Шербановић“ Жагубица за покретање поступка преноса капитала без накнаде запосленима код издавача медија ДОО „Радио Хомоље“ Жагубица.

„Пренос капитала без накнаде запосленима обавиће се у складу са уредбом код издавача медија службени гласник број 65/ 15, а у складу са чланом 7. ове уредбе, па је Агенција за приватизацију донела одлуку о обустави поступка приватизације медија продајом капитала и наставком процеса приватизације медија преносом капитала запосленима без накнаде“, прецизирао је Николић.

На 11.  ванредној седници донете су и одлуке о утврђивању пореза на имовину за територију општине Жагубица и утврђивању просечне цене квадратног метра непокретности по зонама за 2016. Годину, а у циљу усклађивања са законом  о порезима на имовину. Како наводи Николић, председник  СО, порези неће бити ни повећани ни смањени, али да би се ускладили са законом потребно је да скупштина до 30. новембра 2015. донесе одлуку како би се исти могли примењивати у 2016. години.

Седници су присуствовали заменик председника општине Жагубица Љубиша Јовкић, 19 од укупно 33 одборника, као и директори предузећа и установа. 

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=baSyrJmHWkM{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB