• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Одобрена средства за теретану на отвореном

Potpisivanje ugovoraМинистаркa омладине и спорта проф. др Алиса Марић потписала је уговор са председницима 37 градова и општина за реализацију пројекатa одобрених на Конкурсу за подршку јединицама локалне самоуправе из IV групе развијености за спровођење омладинске политике на локалном нивоу и реализацију Локалних акционих планова за младе (ЛАП) у вредности од 27.194.543,00 динара.

Meђу овим општинама нашла се и Жагубица којој је Министарство омладине и спорта одобрило средства по пројекту "И МЛАДИ И ЗДРАВИ" који се бави решавањем проблема недостатка спортско-рекреативне инфраструктуре и садржаја, као и едукацијом младих о значају здравих стилова живота и значају физичке активности.  Пројектом ће бити изграђена теретана на отвореном простору, у близини терена за мале спортове Средње Техничке школе, која ће младима омогућити  доступност квалитетне и бесплатне рекреације.

"Унапређена спортска инфраструктура, повећане могућности бављења рекреативним  спортом , промоција здравих и безбедних стилова живота, допринос изгледу насеља и обогаћивање спортских садржаја и такмичења, у неразвијеној општини каква је Жагубица, представљају  значајан допринос да се  млади пријатније осећају у свом насељу", истакао је председник општине Жагубица Сафет Павловић.

Општи циљ пројекта је задовољавање потреба младих у области физичке културе, подстицање младих за активно и квалитетно провођење слободног времена као и неговање здравих и безбедних стилова живота.

"Додата вредност пројекта огледа се у коришћењу спортско рекреативне инфраструктуре за потребе спровођења наставе физичког васпитања у Средњој школи јер иста нема изграђену фискултурну салу, те ученици имају смањен избор спортова којим би могли да се баве. Изградњом теретане на отвореном у непосредној близини школе стварају се могућности да иста буде у функцији организовања наставе физичког васпитања за ученике средње школе" истиче Жарко Стојановић координатор Канцеларије за младе општине Жагубица каја ће овај пројекат и реализовати.

Честитајући свим потписницима уговора,  министарка Марић истакла је да су Канцеларије за младе место где млади имају прилику да се активно укључе у живот своје заједнице, спроведу своје идеје за унапређење и побољшање услова  живота за себе и своје суграђане. 

Свечаности су присуствовали  министар Сулејман Угљанин, задужен за рад Канцеларије за одрживи развој недовољно развијених подручја, државни секретар МОС-а Ненад Боровчанин и помоћница министра за омладину Снежана Клашња.

Рок за реализацију пројекта "И МЛАДИ И ЗДРАВИ" је 1. октобар 2013. године.

 

{igallery id=4636|cid=16|pid=1|type=category|children=0|showmenu=0|tags=|limit=0}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB