• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Одржана 30 седница Општинског већа општине Жагубица

Opstinsko vece 30На тридесетој седници већа која је одржана у уторак, 03. јуна, већници су разматрали о бројним тачкама, међу којима су најбитније Предлог Одлуке о изменама и допунама Одлуке о буџету за 2014. годину, Предлог Одлуке о завршном рачуну општине Жагубица за 2013. годину,  Предлог Решења о именовању чланова школског одбора Основне школе „Јован Шербановић“ Крепољин, затим Предлог Решења о имановању стручног тима општине Жагубица за израду конкурсне документације за доношење концесионог акта, Предлог Решења о именовању чланова школског одбора Основне школе „Јован Шербановић“ Лазница, као и Предлог Одлуке о усвајању оперативног плана за одбрану од поплава за воде 2. Реда на територији општине Жагубица за 2014. годину. Ове тачке дневног реда прослеђују се Скупштини општине Жагубица на даље разматрање и усвајање.

Општинско веће је на својој тридесетој седници наложило ЈП Дирекцији за изградњу и развој општине Жагубица да изради пројектну документацију за путну инфраструктуру, као и налог о начину и поступку за извођење радова на санирању штете изазване поплавама.

Општинско веће је на истој седници на захтев Туристичке организације о давању мишљења поводом одржавања планираних манифестација донело одлуку којом се предлаже Туристичкој организацији отказивање свих манифестација планираних за текућу годину, а које се финансирају  из буџета општине Жагубица. Средства предвиђена за те намене биће усмерена за санацију последица насталих услед поплава.

Председник општине Жагубица Сафет Павловић је нагласио да ће локална самоуправа уложити велики труд да се  штете које су претрпели пољопривредници и остали грађани приликом поплавног таласа који је задесио жагубичкуопштину, санирају.

Веће је усвојило програм буџетског фонда за заштиту животне средине општине Жагубица за 2014. годину. Разматрано је и о бројним захтевима правних и физичких лица.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=-AB9muDTDss{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB