• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Одржана XI седница Штаба за ванредне ситуације општине Жагубица

1-11 sednica Opstinskog veca ZagubicaУ циљу спровођења мера заштите од временских непогода, општина Жагубица је обезбедила неопходна средства за рад радарског центра и противградних станица. Ово је само једна од мера усвојених на 11 седници Штаба за ванредне ситуације општине Жагубица.

Према речима Радише Милошевића, начелника Одељења за привредни и економски развој општине Жагубица и члана Штаба за ванредне ситуације, ово је изузетно значајна мера у циљу заштите од временских непогода, нарочито усева, јер већина становништва живи од убирања летине и претежно се бави пољопривредом. Имајући у виду да се радарски центар Петровац, који подручно покрива територију општине Жагубица, на почетку ове противградне сезоне обратио општини Жагубица са молбом да им се помогне око надокнаде стрелцима који су ангажовани на противградним станицама у вези набавке неопходних средстава за рад, Општинско веће општине Жагубица је у протеклом периоду донело одлуку да се свим стрелцима ангажованим на противградним станицама у општини Жагубица повећа висина месечне надокнаде у периоду рада у станицама. Одлукама већа набављено је и десет батерија за радио станице и 30 противградних ракета.

За заштиту територије општине Жагубица од градоносних облака задужен је радарски центар у Петровцу и осам противградних станица распоређених по насељима општине Жагубица које покривају комплетну територију општине.

На седници Штаба за ванредне ситуације разматране су и остале важне тачке које се тичу спровођења мера заштите од пожара у летњим месецима, организовања испасавања у периоду великих суша, несташице воде за пиће, као и разматрање и упознавање са капацитетима Црвеног крста Жагубице за деловање у ванредним ситуацијама.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=fvpj6gSiXIg{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB