• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Poslovnik OIK 1

SPISAK OVLASCENIH SLUZBENIH LICA 1

Одржана прва "Хомољска Саксофонијада"

-Prva Homoljska Saksofonijada u Suvom Dolu 2015Прва "Хомољска Саксофонијада" одржана је у селу Суви До у знак сећања на местанина Јована Станојевића, врхунског уметника на овом дрвеном инструменту који је саксофон практично и увео у народну музику. Целокупни садржај сачињавали су и богати штандови удружења жена општине и појединаца који су изразили жељу да увеличају манифестацију. Исте је пре почетка званичног дела програма обишао председник општине Жагубица Сафет Павловић, са најближим сарадницима, изразивши дивљење за креативност илепо уређени изложбени простор.

Програм који је отворио председник месне заједнице Суви До Дејан Тошић,  састојао се  од такмичарског и ревијалног дела, а по мишљењу жирија о најбољем су одлучиле нијансе. Прво место у категорији сениора освојио је Никола Пауновић из Старчева, док је у категорији јуниора први био Бобан Димитријевић из Црљенца.

Хомољска саксофонијада окупила је такмичаре из Соко Бање, Деспотовца,Зајечара, Београда, Смедеревске Паланке, Велике Плане, Јагодине, Петровца на Млави, који су од срца свирали за многобројну публику.

Сама организација  Манифестације “Саксофонијада - Суви До 2015”, проистекла је од идеје самих мештана, а Савет месне заједнице у сарадњи са Туристичком организацијом и локалном самоуправом општине Жагубица, добру замисао и реализовао.

ДиректоркаТуристичке организације Мартина Лукић, испред организационог одбора, посебну захвалност изразила је свима који су помогли да се припреми и одради цео задатак, а  посебно Периши Станојевићу, сину Јована Станојевића који живи и ради у Пожаревцу, Зорану Станојевићу из Сувог Дола, као и бројним  спонзорима. Такође се захвалила и такмичарима који су се одазвали позиву и били учесници.

Са надом да ће прва Саксофонијада у Сувом Долу остати упамћена, а наредна бити још боље организована и добити епитет једне од најпознатијих манифестација у Србији, налик на Гучу, завршено је општенародно весеље, коме су поред комплетног руководства општине Жагубица присуствовали и бројни местани Сувог Дола и околине.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=d14FtFQ5enc{/videobox}


img 663

social housing125 x 125

EP 350 200 LAT

Котлови лого

© 2022 Општина Жагубица
design by XB