• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Poslovnik OIK 1

SPISAK OVLASCENIH SLUZBENIH LICA 1

Одржано прво такмичење у оријентирингу у општини Жагубица

Takmicenje u orjantaciji u ZagubiciПротекли викенд у oпштини Жагубица био је у знаку спорта. Такмичење у оријентирингу које је одржано у атару села Близнак на месту тзв. Бела река, окупило је преко 200. оријентираца који су се на веома добар начин помоћу компаса, тзв. бусоле и карте тј. мапе, оријентисали у простору, а самим тим и постигли завидне резултате.

34. Меморијал „чика Душко Јовановић“  метрополе Југоисточне Европе организовао је Планинарски клуб „Победа“ Београд у сарадњи са општином Жагубица као домаћином и општином Деспотовац.

Председник ПК „Победа“ Владимир Матковић, посебно истиче да је оријентиринг као спортска дисциплина недовољно развијен на простору Србије, а са задовољством каже да је поменуто такмичење после шаха, други мисаони спорт за који се интересује знатан број осаоба различите старосне групе те се нада да ће самим тим и оријентиринг добити на популарности.

Поред такмичара учесник је била и Туристичка организација општине Жагубица која је имала свој изложбени штанд, поред ТО Петровац на Млави,  ТО општине Деспотовац и Ресавске пећине, а производе су представили  и излагачи из Липовице и осталих суседних места. Својим присуством, догађај су увеличали и председник општине Жагубица Сафет Павловић са сарадницима и председник СО  Деспотовац Ненад Јовановић који су најбољима доделили признања и дипломе, као и многобројни спонзори и релевантни фактори који су помогли у организацији.

На крају, битно је истаћи да су такмичари понели лепе утиске из општине Жагубица са надом да ће спортско надметање у оријентирингу на овим теренима постати традиција.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=WKq60PeGehk{/videobox}


img 663

social housing125 x 125

EP 350 200 LAT

Котлови лого

© 2022 Општина Жагубица
design by XB