• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Општина Жагубица богaта манифестацијама

-Opstina Zagubica je puna manifestacijaМанифестацојом Дани гљива и биља “Хомоља”, одржаном средином прошлог месеца, Туристичка организација општине Жагубица завршила је сезону, те су први новембарски дани време када се сумирају утисци и на неки начин резимира календарска година. Како наводи  директор поменутог предузећа Mартина Лукић, сви културни садржаји били су веома посећени од стране туриста из земље и иностранства и наравно мештана саме општине, што представља основ и пре свега подршку да свака наредна година буде успешнија.

”Ове године одржано је 14. манифестација од којих свакако највећи значај има Сабор Врела Хомоља. Насеље Суви До је такође добило своју манифестацију - Хомољску саксофонијаду, која ће прећи у традицију, јер је ове године у потпуности оправдала очекивања окупивши велики број такмичара, а и публике”, истакла је Мартина Лукић. 

Не умањујући значај осталих догађаја, од манифестација са вековном традицијим посебно је истакла Привег у Лазници, Дане гљива и биља у Крепољину, Спасовданске сусрете, као и Сабор фрулаша у Осаници. 

Рад Туристичке организације у сезони која је на измаку, поред организације манифестација, базиран је и  на другим сталним, редовним активностима као што су на пример, освежавање постојеће туристичке сигнализације, као и  израда и поставка нових знакова како би се труристи лакше снашли и посетили бар део Хомољских лепота.

Ради се такође и на обогаћивању садржаја где  ће се у обзир обавезно узети и  размотрити добре идеје и предлози мештана, који ће Туристичка организација, као и до сада, реализовати уз помоћ и  подршку председника општине Жагубица Сафета Павловића и  локалне самоуправе.

Један од планова је свако да свако село буде препознатљиво по бар једној манифестацији, а судећи по томе да је Туристичка организација општине Жагубица од укупно 14 манифестација као главни носилац организовала чак 11, наредна година ће, по свему судећи, бити знатно садржајнија.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=oNeBe0c1KWE{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB