• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Општина Жагубица домаћин 20. Међународне Горанске ликовне колоније

20 Medjunarodna Goranska likovna kolonija u ZagubiciОпштина Жагубица угостила је 16. октобра уметнике, сликаре и скулпторе из Србије и суседних земаља, учеснике 20. Међународне ликовне колоније која је одржана у галерији мотела "Врело". Истог дана одржана је и  9. Међународна ликовна колонија Удружења ликовних уметника Хомоља "Хомоље Арт", што представља јединствен спој за врхунске уметнике који су у исто време стварали изузетне слике претежно са мотивима Хомоља, а такође и велики успех за општину Жагубица јер се први пут дешава да се две Међународне Колоније одрже истовремено.

Жагубицу је посетило 18. сликара и 2. скулптора које је са великим задовољством примио председник општине Жагубица Сафет Павловић, истакавши да су слике право богатство јер садрже управо детаље и мотиве који су обележје једног краја стварајући сликарима  инспирацију за нова уметничка дела. Павловић је поздравио госте и пожелео пријатан боравак у Жагубици.

"Горанска колонија је јединствена по томе што су изложбе до сада поставњене у најмање 20. градова Србије, а до сада су на истој учешће узели представници 150. земља света и земаља окружења, што је још један плус напорима оног што смо до сада урадили укључујући и афирмишући између осталих општину Жагубица као малу средину", навео је Мирослав Михајловић, секретар Покрета Горана Србије.

Уметници су приликом посете Жагубици обишли зграду Старог дома која је у фази адаптације, а где ће бити постављен легат академика Светомира Арсића Басаре, затим поставку изложбе скулптура у Дому културе у Жагубици и Галерију УЛУХ - а. 

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=rGWDwY7JgY0{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB