• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Општина Жагубица донирала ормариће за млађе основце

drugarski pozdravПредседник општине Жагубица са сарадницима посетио је у петак, 28. фебруара,  Основну школу "Моша Пијаде" у Жагубици. Повод је био донација ормарића за основце које је локално руководство поклонило школи и ученицима са циљем да мање ствари носе у школским торбама.

Директор Основне школе Жагубица Снежана Николић, рекла је да су ормарићи веома корисна ствар за децу  и да локално руководство општине Жагубица води рачуна како о деци матичне школе "Моша Пијаде" тако и о издвојеним одељењима.

 "Сарадња са општинском управом огледа се на свим нивоима, а донација ових ормарића за млађе основце нам пуно значи. Заједно са Општинском управом, желимо да допринесемо да се деца правилније физички равијају и да наша школа иде у корак са другим школама", истакла је директорка Николић.

Заменик председника општине Жагубица  Љубиша Јовкић,  наводи да је циљ ове донације био да се млађим основцима, ученицима од првог до четрвртог разреда, олакшају ђачке торбе.

"Средствима  из општинског буџета обезбедили смо образовној  установи  у Жагубици ормарће који ће  деци бити од велике помоћи. У буџету нема довољно новца да се купе дупли уџбеници, али смо зато изнашли ову могућност да помогнемо ђацима. Следећа испорука је за истурена одељења ове школе, а након тога ћемо истим ормарићима опремити и основне школе у Крепољину и Лазници", каже за ТВ "Хомоље" заменик председника општине Жагубица.

{videobox}http://www.youtube.com/watch?v=wlEZQCxZ-n0{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB