• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Организована закуска за инвалиде

-Zakuska za invalideУдружење жена „Хомољке“ из Жагубице започело је сарадњу са Удружењем „Инвалиди  Хомоља“ и то на најлепши начин, уз богату трпезу, како и доликује пред празнике.

Заменик председника Удружења „Хомољке“Деса Цојкић, навела је да је први корак почетка сарадње са инвалидима Хомоља начињен баш пред Нову годину са разлогом, како би особама са посебним потребама приуштили малу забаву, а исто тако и подршку која је већини потребана у сваком тренутку:   

„Свима је потребна пажња, па и овим људима овде. Надам се да ћемо наставити сарадњу... Препоручујем свим удружењима са подручја општине Жагубица да сарађују и да се друже“, рекла је Деса Цојкић.

Циљ окупљања је, по речима секретара удружења „Инвалида Хомоља“ Розике РанчиЋ,  био, да се за особе са инвалидитетом направи мала закуска, како би и они, без обзира на проблеме које имају били у рангу са осталим члановима друштва. Посебно истиче лично задовољство што су жене из Удружења „ХОМОЉКЕ“ Жагубица прихватиле позив да буду домаћини у просторијама инвалида:

„Једну овакву акцију планирамо и у Крепољину, где ће особе са инвалидитетом угостити пензионерке које ће за њих припремати слатка и слана јела. У наредном периоду планирамо да овакве акције мало чешће организујемо, те ћемо покушати да контактирамо са пекарима и са осталим угоститељима који желе да помогну особама са инвалидитетом“, истакла је Розика Ранчић.

Најлепше жеље за 2016. годину инвалидима Хомоља упутила је и локална самоуправа, те је тако сваком члану поменутог удружења поклонила зидни календар као мали знак пажње у сусрет празницима.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=CXqLsfsw0jc{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB