• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Отворена изложба УЛИС-а из Пожаревца

barili izlozbaУдружење ликовних стваралаца из Пожаревца отворило је изложбу у Жагубици под називом "У част женама".  Колективна изложба, на којој је радове представило 30 аутора и чланова ликовног клуба УЛИС -а „М.П.Барили“, отворена је у галерији  Мотела "Врело".

Уметничка смотра слика Удружења из Пожаревца изазвала је велику заинтересованост младих нараштаја Жагубице и околине који су имали прилику да разглеају око 40 слика колико је било представљено.

Павле Миладиновић, сликар и председник удружења из Пожаревца је на отварању изложбе истакао дугогодишњу успешну сарадњу Удружења клуба ликовних стваралаца из Пожаревца и Удружења ликовних уметника Хомоља и додао:  "Мислим да је уметност оно што човека држи и оно што је врло битно. У опусима слика које видите има различитих тематика, а надам се да ћете на основу својих осећања и сензибилитета успети да одредите суштину. Представљене су и графике и цртежи тако да ћете, верујем, уживати".

 Јанко Лалић председник Улух - а, прогласио је изложбу отвореном и том приликом нагласио да је монографија сликарства г -дина Миладиновића, премијерно представљена у Жагубици, што је основа за афирмацију сликарства и полазна путања којом се треба кретати. "Ово што је пред нама је израз духовног стваралаштва Пожаревца, и задовољство нам је да смо могли угостити пријатеље сликарства, препознатљиве по великој уметници Милени Павловић Барили која је окосница српског  и италијанског сликарства", рекао је Лалић, председник Улух – а.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=y9UbfSddRIk{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB