• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Пензионери у Лазници добили клуб

Klub penzionera LaznicaМесно удружење пензионера Лазнице, изузетно активно и бројно, добило је на коришћење просторије које је обезбедила и реновирала општина Жагубица.

Председник  Општинског удружења пензионера Станија Огњановић истакла је колико је значајно што ће пензионери Лазнице имати простор за окупљање, рад и дружење. Она истиче да ће се општинска организација пензионера заложити да сва месна удружења пензионера на територији општине Жагубица  добију свој простор:  „Жеља нам је не само у Лазници да имају пензионери своје просторије, него нам је жеља да свако насеље има своје просторије где ће пензионери да се окупљају, да измењају своја гледишта, мишљења... да се друже, што је и најбитније -  јер старом човеку је лепа реч потребна... да се пожали неком, а то су управо вршњаци који се налазе у тим пензионерским домовима“.

Петар Пауновић, секретар Општинског удружења пензионера, истакао је значај омасовљења организације ради добијања бројних повластица: „Велико је задовољство за Општинско удружење пензионера да смо добили још једну месну организацију, сада и у Лазници, с обзиром да Лазница има доста пензионера, такође и страних који могу исто тако да буду чланови удружења, без обзира што пензију нису остварили у Србији. Месна организација Лазница треба да ради на повећању броја пензионера и то удружених пензионера, јер тиме добијају статус повлашћених у односу на друге пензионере, а то значи: бање, путовања, намирнице... дружење, лист осигураника пензионера. По мојој евиденцији Лазница има око 130 по картонима удружених пензионера, од тога негде око 54 који су платили чланарину у 2013. години, 28 који су платили у 2012. години, остали пензионери нису измирили чланарину. Ово кажем из тог разлога да у року од годину дана ко не плати чланарину губи статус пензионера у удружењу. На овај начин што смо отворили Клуб пензионера у Месној заједници Лазница, ми смо добили на већој снази. Позивам све пензионере насеља Лазнице, а и других насеља да што пре дођу код нас. У договору са Скупштином општине Жагубица омогућићемо да имају свој клуб за дружења... Наша парола гласи - Ко се снама дружи живот му је дужи и продужимо живот даље“.

Председник месног удружења пензионера у Лазници Илија Голубовић, изразио је задовољство што су добили свој кутак, јер су до сада били принуђени да састанке одржавају у неадекватним условима и просторијама.

Ове просторије пензионерима је на коришћење уступила О.Ш. „Јован Шербановић“, јер су исте биле неискоришћене, истиче директор  Основне школе Станиша Зрнкаревић.

Месна организација пензионера ради на окупљању пензионера на својој територији и углавном спроводе све акције које иницирају чланови, као што су бесплатни лекарски прегледи,различити облици дружења, прослава, једнодневне и дводневне излете.

Месна зеједница Лазница у сарадњи са локалном самоуправом последњих годину дана урадила је пуно на побољшању услова живота свих мештана.

Пензионери нису крили задовољство што ће моћи да се састају и друже у оваквом амбијенту.

Када имате где и с ким да проведете слободно време под старе дане, треће доба може да буде и најлепши период живота.

{videobox}http://www.youtube.com/watch?v=IDsPY8vrWF4&feature=youtu.be{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB