• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

После 30. година стабилно водоснабдевање за мештане Јошанице

-Vodovod u JosaniciМештани насеља Јошаница после готово 30. година имаће стабилно водоснабдевање, а потврда за то јесу и радови који се изводе на доградњи система за добијање квалитетне, здраве и исправне пијаће воде. Председник општине Жагубица са сарадницима обишао је терен у тзв. Горњој мали, где се израђује нова каптажа и базен, а о радовима је говорио заменик председника општине Жагубица Љубиша Јовкић:

„Радови су скоро 50 посто одрађени  и очекујемо да се за неких 20 – так дана ова каптажа заврши и прикључи на сеоски водовод, тако да ће бити решен проблем који мештани Јосанице, по речима председника месне заједнице, имају више од 30. година. Општинска власт се труди да у сусрет изађе свим грађанима општине, а и представницима  месних заједница како бисмо проблеме решили најбоље могуће. Конкретно, у селу Јошаниаца предстоји нам решавање и многих других важних питања, али не може све од једном . У сваком случају све обећано ћемо по договору испунити да бисмо нашим грађанима обезбедили нормалније услове за живот“, истакао је Јовкић.

Комплетан посао активно изводе мештани села, што је заменик председника посебно похвалио, а надзор врши ЈКП „Белосавац“ Жагубица који даје и стручну помоћ.

Председник Месне заједнице „Будућност“ Жељко Цојкић, напоменуо је да се највећи проблем јавља у летњем периоду када се потрошња воде знатно повећава, те ће по завршетку радова на доградњи система за водоснабдевање мештанима бити приуштена основна потреба.

Здрава и исправна пијаћа вода у најскорије време биће обезбеђена не само за мештане Јошанице, већ и за становнике свих села целе општине Жагубица, која је немају са водовода за шта се локално руководство, на челу са председником Сафетом Павловићем, посебно залаже.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=cIk3upb-yH8{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB