• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Почетак школске године у школама жагубичке општине

Prvi dan u skoli KrepoljinУ основним школама жагубичке општине почела је нова школска година. Свечани пријем првака одржан је у свим школама, а старији основци приредили су новим полазницима кратак програм у знак добродошлице.

Директорка основне школе "Моша Пијаде" Жагубица пожелела је првацима успешан  и срећан почетак школовања,јер је ово за њих посебан дан,који ће заувек памтити. Потом се обратио и заменик председника општине Жагубица Љубиша Јовкић, који је захвалио компанији „Авала ресурс“ на поклонима за малишане, и рекао да ће Општинска управа и даље помагати рад свих школа у општини. Учитељ нове генерације Љубомир Милановић, рекао је да је по првом запажању ова генерација веома пажљива и нада се да ће ова година за све ученике бити веома успешна.

Првацима, којих  у О.Ш. „Моша Пијаде“ у Жагубици ове године уписало 30-ак, уручени су и пакетићи, поклон компаније "Авала ресурс". Компанија „Авала ресурс“  која је већ дуже време  присутна на територији општине Жагубица има изузетно  добру сарадњу са локалним самоуправом и грађанима општине. Између осталог, ова компанија улаже доста средстава за заштиту животне средине и безбедност радника, па је сходно томе првацима поклонила пакетиће са светлећим прслуцима, наруквицама и саобраћајним букварима .

У Основној школи "Јован Шербановић“ у Лазници прваци су поздрављени песмом "Ал  је леп овај свет" и рецитацијама, а потом је уследила додела пакетића за безбедност у саобраћају. Ђаке је поздравио директор школе Станиша Зрнкаревић.  У матичној школи у Лазници, како каже, уписано је 8 првака, у Селишту ове године нема уписаних основаца, док два ученика од ове године похађа предшколски програм.

Заменик председника Скупштине општине Жагубица  Оливера Пауљескић пожелела је првацима Основне школе"Јован Шербановић " у Крепољину срећан почетак школске године,  да буду добри ђаци и уручила поклоне. Директор Основне школе Горан Милинковић, предложио је заједеничку фотографију и пожелео пуно добрих оцена, среће и здравља свим ученицима на почетку школске године, а колегама да успех који су постигли прошле године буде још бољи. У школи у Крепољину уписан је 31 ђак првак.

Прваци се радују поласку у школу, јер ће упознати нове другарице и другове, а распуст је свима користио као увертира за још лепше  ђачко доба. 

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=qo_Wkph6gtI{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB