• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Poslovnik OIK 1

SPISAK OVLASCENIH SLUZBENIH LICA 1

Предности које пружа средња Техничка школа у Жагубици

Srednja tehnicka skola u ZagubiciШколска година за ученике осмих разреда завршена је 29. маја. Оно што их сада очекује јесте полагање испита, а да ли ће школовање моћи да наставе у жељеној средњошколској установи и образовном профилу који највише одговара њиховим афинитетима, зависиће од броја бодова на пријемном и предности остварених на заврном испиту у основној школи.

Сви они за које прва на листи приоритета буде средња Техничка школа у Жагубици моћи ће да изаберу један од смерова као што је Економски техничар, Туристички техничар и Кулинарски техничар.

Ученици након стекнутог образовања у Техничкој школи могу наставити своје школовање на струковним и академским студијама, као и на друштвеним, природним и техничким наукама.

„Предност коју пружа средња школа у Жагубици уз помоћ локалне самоуправе јесте, бесплатан превоз ученика на територији општине“, истакао је директор Техничке школе Душан Милосавњевић и додао да ученици који своје школовање наставе на једном од смерова Техничке школе у Жагубици осигурали су себи квалитетно образовање.

Средња школа у Жагубици има традицију дужу од 35 година, а настава је прилагођена новијим трендовима на тржишту и одвија се у савремено опремљеним учионицама.

Оно што је јако битно, према речима професора економске групе предмета Бранислава Живковића, јесте то што ће се од следеће године 2015/2016 настава изводити и уз помоћ одговарајућих програма за рачуноводтво, што подразумева да ће ученици када буду завршили Техничку школу и буду стекли звање Економског техничара, бити у потпуности оспособљени за посао вођења пословних књига једног предузећа, јер ће радити на рачунарима где ће бити инсталирани програми за вођење пословних књига у складу са Међународним  рачуноводственим стандардима.

Када је у питању смер Кулинарски техничар, професор кулинарстава Асим Чопра истиче да средња школа у Жагубици има све већи одзив ученика управо због добрих услова које пружа, а пре свега због тога што у суседним општинама не постоји смер Кулинарски техничар који је четворогодишњи. Предност овог смера, према његовим речима је та што поред општих знања поседује и одређене вештине и знања која могу одмах да уведу у посао.

Школа поседује и сопствени ресторан где се одвија настава кулинарства.

Полагање пријемних испита за будуће средњошколце биће организовано средином јуна месеца. 

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=wZHETt2wTCg{/videobox}


img 663

social housing125 x 125

EP 350 200 LAT

Котлови лого

© 2022 Општина Жагубица
design by XB