• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Представници Жагубице на сајму етно хране и пића

ОПШТИНА ЖАГУБИЦА ОПРАВДАЛА СВОЈЕ УЧЕШЋЕ НА МЕДЈУНАРОДНОМ сајму ЕТНО ХРАНЕ И ПИЋА У БЕОГРАДУ

ЕТНО ПРОИЗВОДИ ИЗ ХОМОЉА Робне марке СРБИЈЕ

20-11-2012-etno hrana

7. Међународни сајам етно хране и пића, Као Највећа смотра производјача традиционалних производа намењених тржишту на Насим просторима, под покровитељством Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије ИУ суорганизацији са Привредном комором Србије, одрзан је на Београдском сајму од 27.. - 30. новембра 2012. године.

ЦИЉ сајма је био представљање производјача радикално закључења уговора са потенцијалним купопродајних купцима, едукација производјача из области стандардизације, упознавање са специфичним производима Тржишта и промоција етно хране и пића и традиционалног нацина припремања прехрамбених производа Као дела Културног идентитета насих народа.

Општину Жагубица, на сајму етно хране и пића представљали су: Пчеларска задруга "Хомољемед" Жагубица - Хомољски мед (робна марка Србије 2009 године.); "Хомољка МЗ" Млекара Изварица Жагубица - Хомољски сир (робна марка Србије 2011), Хомољски јогурт, Хомољска павлака и Хомољски ситан господине, СЗТР "бонитас" Жагубица - Хомољска здравица (ракија) и Пољопривредно газдинство "Милосава Гроздић" Жагубица - Хомољски пекмез од читлавке, Хомољски Џем од шипка, Хомољски сирупи, сокови и ракије специјалне, Туристичка организација општине Жагубица, Аграрни воли општине Жагубица и Агро кластер "Хомоље" Жагубица.

Наступ на сајму је организовало Одељење за привреду и Економски Развој при Општинској управи у сарадњи са Жагубица Пчеларском задругом "Хомољемед" из Жагубице и Регионалном привредном комором из Пожаревца.

На овогодишњем Медјународном сајму етно хране и пића, дипломом Етно храна и пиће - робна марка из Србије, оцењивани су и наградјени најквалитетнији производи, о Којима је одлучивао стручни жири. Наградјени су производи из десет робних група. У оштрој конкуренцији Изузетно, ласкаву титулу "Робна марка из Србије 2012", понели су Хомољски јогурт ("Хомољка МЗ" Млекара Изварица Жагубица) у Робној групи млеко и млечни производи и Хомољски пекмез од читлавке (Пољопривредно газдинство "Милосава Гроздић" Жагубица) у Робној групи производи од воћа.

{videobox}http://www.youtube.com/watch?v=LYesJPOpWx0&feature=plcp{/videobox}

 {igallery id=3663|cid=3|pid=1|type=category|children=0|showmenu=0|tags=|limit=0}

 

 


© 2022 Општина Жагубица
design by XB