• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Пријем представника општина из Румуније и Пољске у кабинету председника општине Жагубица

Gosti iz Poljske u Zagubici 2015Други дан овогодишњег Сабора "Врела Хомоља" у Жагубици почео је пријемом представника општина из Румуније и Пољске у кабинету председника oпштине Сафета Павловића. На састанку је председник Павловић саговорницима представио потенцијале за даље унапређење политичке, економске, трговинске и културне сарадње. Представници пољске и румунске стране су показали заинтересованост за даље унапређење сарадње са oпштином Жагубица. Посебно је позитивно оцењена пројектна сарадња, односно заједнички рад на реализацији пројеката. 

"Данашњи разговори су се односили на реализацију веома битних пројеката између ових општина, јер заједнички пројекти који  иду према Европској унији омогућавају знатна средства у области културе, спорта и инфраструктурe’’, рекао је председник општине Жагубица Сафет Павловић, истакавши значај разговора на састанку за будућу сарадњу. Такође је додао да општина Жагубица са општином Бања Херкулана и градом Пјотрковским има одличну сарадњу већ неколико година и да се то огледа у низу пројеката до сада већ реализованих на територији општине Жагубица.

Након састанка, представници румунске и пољске делегације су, предвођени председником општине ЖагубицаСафетом Павловићем, обишли све садржаје овогодишњег Сабора „Врела Хомоља“ и присуствовали свечаном отварању Сајма меда и предузетништва који је, упркос лошем времену, окупио близу 40 излагача из свих крајева Србије.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=D_Zkr83Tw6s{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB