• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Радови на поправци сеоских и атарских путева у Сувом Долу

suvi doНа територији Месне заједнице Суви До увелико се ради на поправци сеоских и атарских путева који су од великог значаја за мештане овог насеља, а уз финансијску помоћ и подршку општине Жагубица.


Заменик председника општине Жагубица Љубиша Јовкић и председник Месне заједнице Суви До Дејан Тошић, обишли су радове на терену. Тошић је замолио суграђане за стрпљење јер је свестан важности свих путних праваца у овом насељу.


"Напоменуо бих да су сви путеви у лошем и катасрофалном стању. Замолио бих грађане да буду стрпљиви, урадићемо и остале путеве у насељу Суви До. Тренутно се налазимо на такозваном Великом путу, који користи велики број мештана како би стигли до свог имања. По сезони пољопривредних радова, овај пут је од општег интереса и значајан за већину грађана Сувог Дола. Мораћемо да направимо приоритете, да се прво раде они путеви које користи већи број грађана, а онда и остале деонице", истакао је Дејан Тошић, председник Мз Суви До.


На лицу места затекли смо и неколико мештана који су присуствовали извођењу радова. Кажу да су посебно задовољни јер се ова проблематична деоница, по први пут ради, без њиховог финансијског учешћа.


Након санације тзв. Великог пута почеће и радови на санацији и насипавању пута ка Тршкој, у правцу регионалног пута у дужини од 2 километара, а који мештани често користе и за долазак до својих парцела.


"Обишли смо радове који се изводе на атарским путевима, а тренутно се налазимо на путу који спаја Суви До са регионалним путем код Тршке цркве. На захтев месне заједнице и већине грађана овог насеља, који су изразили жељу да се овај пут уради, јер је од изузетног значаја и спада у ред приоритета, јер скраћује пут до регионалног пута, који води за Петровац и Пожаревац, локална самоуправа је одлучила да издвоји средства и да колико од сутра, крене са насипавањем овог пута", рекао је заменик председника општине Жагубица Љубиша Јовкић.


Он је том приликом нагласио изузетно добру сарадњу локалне самоуправе са новоформираним Саветом месне заједнице у Сувом Долу и додао да са лепим временом које је уследило локална самоуправа увелико ради на уређењу путева у свим насељима и да ће општинско руководство максимално изаћи у сусрет захтевима свих грађана.

{videobox}http://www.youtube.com/watch?v=AzIijBicdoI{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB