• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Радови на фекалној канализацији у Врелској улици

Fek kanalizacijaГрађани „Врелске“ улице у Жагубици неће имати више проблема када је у питању одвод отпадних вода с обзиром да су  радови на изградњи фекалне канализације са секундарним прикључцима у дужини од  400 метара, почели у понедељак, 13-ог маја. Захваљујући доброј сарадњи и координацији са локалном самоуправом инвенститор је Дирекција за изградњу  Жагубица, док је извођач радова Јавно комунално предузеће „Белосавац“ Жагубица.

Из Јавног комуналног предузећа „Белосавац“ кажу да све тече по плану и да је рок за завршетак радова на фекалној канализацији у Врелској улици 60 дана.

Радове на изради фекалне канализације обишли су председник општине Жагубица Сафет Павловић и заменик председника Љубиша Јовкић, како би дали своју личну подршку а уједно се и уверили да све тече у најбољем реду.

Према речима председика општине Сафета Павловића,  након изградње фекалне канализације, Врелска улица ће бити асфалтирана а добиће и бољи тротоар.

Локална самоуправа  према речима председника општине Жагубица, са лепим временом активно је почела са радовима у целој општини а оно што је тренутно најактуелније јесте крпљење ударних рупа по свим насељима.

„Са лепим временом, локална самоуправа је активно почела са радовима у општини . У Жагубици  и у свим местима у нашој општини ради се на сређивању  атарских путева. У Лазници се завршава део водовода. Пре неколико дана у пределу  Лазнице, очишћена је пећина а саниран је и прилазни пут до саме пећине, где је у току првомајских празника било великих окупљања грађана. У Осаници и Крепољину унајвеће се ради на реновирању  Дома културе. Бушотине у насељима Близнак и Сиге су при крају, где ће се даље наставити на спровођењу водоводне мреже“, истакао је председник општине Жагубица Сафет Павловић.

 Руководилац оперативе у Јавном комуналном предузећу Предраг Ивковић  каже да ће Врелска улица добити сасвим нов изглед а грађани Кнез Михалову улицу у Жагубици: „Радови теку по плану, радници су расположени за рад, механизација је у најбољем реду и све тече по плану. Имамо снимљене водоводне и телефонске инсталације. Пазимо да ништа не оштетимо, како не бисмо имали проблема и како грађани не би остали без воде и без телефона. Имамо неких 400 метара да урадимо. За сада само фекалну канализацију са секундарним прикључцима за грађане а у плану је да се уради  и кишна канализација дужином целе Врелске улице. Након тога следи асфалтирање улице. Врелска улица добиће нов изглед, а грађани Кнез Михајлову улицу, тако да су веома задовољни“, рекао је Предраг Ивковић.

Из општинског буџета, према речима заменика председника општине Жагубица Љубише Јовкића, за радове у Врелској улици издвојена су средства у висини од 3, 5 милиона.

„Целокупни радови се финансирају буџетским средствима,  јер смо у плану за ову годину ставили комплетну реконструкцију и уређење  „Врелске улице“, од кишне канализације, фекалне до асфалтирања комплетне улице са тротоаром.  Обзиром да је Врелска улица једна од најважнијих и најпрометнијих улица у Жагубици, а ми нисмо били задовољни њеним досадашњим изгледом, одлучили смо да је комлетно уредимо, како би она била огледало и једна лепа слика коју Жагубица може да покаже свим туристима који буду дошли на „Сабор Врела Хомоља „ а наравно да се и  грађани који живе у овој улици осећају пријатно јер ће имати једну од најлепших улица у општини“,  истакао је заменик председника општине Жагубица Љубиша Јовкић.

Челници општине Жагубица активно раде како би испунили обећања која су дали ступањем на власт и како би грађанима општине Жагубица пружили боље услове за живот.

{videobox}http://www.youtube.com/watch?v=ANJFYP0XUkU&feature=youtu.be{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB