• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Расписан тендер за извођача радова на изради канализационе мреже

-Raspisan tender za izvodjaca radova na izradi kanalizacijeСтање канализације у Жагубици је као и у већини варошица у Србији са делимично регулисаном канализационом мрежом али без решења крајњег пречишћавања отпадних вода и испуштањем истих у речни водоток. Стога је, Дирекција за изградњу општине Жагубица урадила сложени пројекат по најновијим стандардима за израду постројења за пречишћавање фекалних канализационих вода из домаћинстава, привредних и јавних објеката, што је неопходно како би се уредила канализација у насељу.

У договору са локалним руководством, које је уложило велике напоре да се овај вишедеценијски проблем реши, спроведен је тендер за извођача радова. Тим поводом пројектни биро дирекције за изградњу, посетио је изаменик председника општине Жагубица Љубиша Јовкић.

“Тендер јеобјављен 07. септембра, а рок за пријаву је 13. октобар. Износ предвиђених радова је 12, 5 милиона динара, а целокупни радови финансираће се из кредита које је општина Жагубица добила од Комерцијалне банке”, навео је Јовкић.

Имајући у виду величину насеља, карактер отпадних вода и климатске услове, пречишћавање канализационох вода у Жагубици вршиће се поступком биолошког пречишћавања са активним муљем у СБР реактору.

Према речима директора Дирекције за изградњу и развој Милана Симића, након одрађених послова као резултат процеса пречишћавања и дезинфекције отпадних вода у реципијент реку Млаву, испуштаће се вода која задовољава све критеријуме квалитета за водотоке А категорије, што је и главни циљ овог великог подухвата. 

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=ZuWDQ-GUoP8{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB