• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Реализација пројекта "Уједињени у разликама"

DECA-sa-posebnim-potrebamaУ оквиру реализације пројекта "Уједињени у разликама" који реализују општина Бор као носилац и Жагубица, Неготин и Кладово као партнери на пројекту, а који финансира Европска унија у оквиру програма "IPA Socijalna inkluzija" представници пружаоца услуга - Асоцијације за развој општине Жагубица и председник општине Жагубица, мр Саша Огњановић, обишли су кориснике и поводом предстојећих празника деци са сметњама у развоју поделили новогодишње пакетиће.

Том приликом  мр Саша Огњановић, председник општине Жагубица  је између осталог истакао: " Локална самоуправа је определила средства и има жељу и циљ да помогне породицама које имају децу са сметњама у развоју. Кроз буџет за 2013. годину локална самоуправа је определила средства  за помоћ у кући по пројекту "Уједињени у разликама".  Средства су обезбеђена до шестог месеца, а после тога општина ће вршити плаћање два радника, односно две неговатељице које ће даље наставити рад и обилазак породица које имају децу ометену у развоју. Поред тога што је хумана ова акција је потребна и од великог  значаја за породице  такве деце".

Иначе, пројекат се реализује од јуна 2011.године до јуна 2013. године и подазумева пружање услуге "Помоћ у кући за децу ометену у развоју" у општинама Жагубица и Неготин, док је у Кладову организован Дневни боравак за децу ометену у развоју. Укупна вредност пројекта је 360.000 евра од чега је из фондова ЕУ обезбеђен 324.000 док је учешће општине 36.000 евра.

{videobox}http://www.youtube.com/watch?v=8QoSTNRkn2I{/videobox}

 

 

 

 


© 2022 Општина Жагубица
design by XB