• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Poslovnik OIK 1

SPISAK OVLASCENIH SLUZBENIH LICA 1

Реконструкција Јошаничког моста у завршној фази

-Rekonstrukcija mosta u JosaniciПројекат „Реконструкција друмског моста на Јошаничкој реци“ спроводи се увелико, а крају се приводи још једна фаза радова.

Одговорни извођач послова наглашава да ће окончањем радова, насеље Јошаница добити једно велелепно здање које ће пре свега бити у функцији мештана. Посао је веома захтеван, а најбитнији део јесте свакако постављање главних носача.

„Ово су  готови бетонски елементи, дужине 11,5 метара, који се постављају. Преко њих ће ићи бетонска плоча, завршни застор, пешачка стаза и надамо се да ће  радови бити и веома брзо и завршени.  Извођач радова је ЈКП „Белосавац“ Жагубица, док је инвеститор локална самоуправа, преко Дирекције за изградњу и развој општине Жагубица. Дакле, спроведен је поступак и набавка и у завршнпј смо фази пројекта“, рекао је Јовица Траиловић, одговорни извођач радова.

Председник општине Жагубица истакао је да је мост од кључног значаја за село Јошаница, па се стога и ради по најновијим стандардима, како не би било проблема поготово када буду биле обилније падавине.

Први човек општине Жагубица, Сафет Павловић такође се осврнуо и на радове који су завршени у протеклом периоду:

„Желим да кажем грађанима да смо решили за сва времена и водоснабдевање у насељу Јошаница, такође смо у комплету реновирали Дом културе, као и Основну школу. Могу да се похвалим са тим да је ово једно село где смо за ове четири године испунили сва наша предизборна обећања“, истакао је председник општине Жагубица Сафет Павловић.

Председник Месне заједнице „Будућност“ Жељко Цојкић рекао је да мост, који је урушен током поплава 2014. године,  повезује две стране села, горњу и доњу малу, па његова реконструкција пуно вреди. Такође је захвалио локалној власти која има разумевања за све што је потребно, што су потврдили и мештани у анкети коју је спровела телевизија „Хомоље“.

У зависности од временских услова реално је очекивати да Јошаница и њени мештани већ за новогодишње празнике добију нови друмски мост, један од најлеших у општини, и да пројекат „Реконструкција друмског моста на Јошаничкој реци“ буде у потпуности реализован.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=kk5-kjtna0I{/videobox}


img 663

social housing125 x 125

EP 350 200 LAT

Котлови лого

© 2022 Општина Жагубица
design by XB