• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Poslovnik OIK 1

SPISAK OVLASCENIH SLUZBENIH LICA 1

У близини знаменитости Хомоља обележене пешачко-бициклистичке стазе

-Postavljanje signalizacije za pesacko - biciklisticke staze u ZagubiciПостављање сигнализације која служи за упућивање корисника до туристичких дестинација, представља један од основних приорета готово сваке Туристичке организације. Тако и Туристичка организација општине Жагубица, у циљу упућивања посетилаца на битније знаменитости којима Хомоље обилује, увелико спроводи послове на постављању знакова, тј. обележавању туристичких дестинација. Такође се ради и прва фаза послова која обухвата већ најављиване активности на обележавању пешачко – бициклистичких стаза.

„За прву фазу радова одредили смо осам пешачко – бициклистичких стаза различитих дужина које ће бити прилагођене свим старосним структурама туриста који дођу у Хомоље. Радиће се стаза Петлић, која се налази изнад Крепољина, затим, Крупајско врело, бициклистичко – пешачка стаза Рудар, Градац, Потајница и Мијуцића пећ и још неколико. Све стазе су везане за одређене туристичке дестинације, али исто тако и за смештајне капацитете. Потрудили смо се да свака стаза буде у близини неког смештајног капацитета тако да ће за туристе свакако то бити од значаја“, рекла је Мартина Лукић, директор Туристичке организације општине Жагубица.

По речима г – ђице Мартине Лукић, до завршетка самог посла предстоји још доста радова који су у складу са планом и програмом. С обзиром да је потребно спровести законску процедуру при проналаску овлашћене и специјализоване компаније за наведено, друга фаза радова биће спроведена следеће године.

Занимљива места, као што су на пример камени мост, у народу познат као "девојачки" недалеко од манастира Горњак, оближње пећине и многа друга одредишта вредно је видети, а ангажовање Туристичке организације по завршетку поменутих активности свакако ће дати позитивне резултате и оправдати циљ, а то је долазак већег броја туриста у  општину Жагубица.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=4IbW_ftrPkE{/videobox}


img 663

social housing125 x 125

EP 350 200 LAT

Котлови лого

© 2022 Општина Жагубица
design by XB