• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

У Жагубици одиграна финална утакмица општинског Купа

финална утакмица општинског КупаПоводом обележавања  Дана општине Жагубица, одиграна је традиционална  финална  утакмица општинског Купа. Састали су се фудбалски клуб "Хомољац" из Жагубице који је члан Зонске лиге групе "Дунав" и фудбалски клуб  "Борац" из Вуковца који се такмичи у општинској лиги. Утакмица је одиграна 24.септембра са почетком у 16 сати на стадиону Фудбалског клуба "Хомољац" у Жагубици

Сваке године у Жагубици се традиционално, пред  Дан општине, одиграва финална утакмица Купа. Ове године на стадиону Хомољца окупио се велики број љубитеља спорта . Утакмицу је са одушевљењем  пратило око 200 људи.

Прво полувреме завршено је резултатом  5:1 за Хомољац, а крајњи резултат је 10:1 за ФК"Хомољац".Заслужене пехаре добили су:  победник финалне утакмице, ФК "Хомољац" и други финалиста купа ФК "Борац" Вуковац.

 "Поред ове утакмице одиграна су и два првенствена кола Oпштинске лиге која броји  9 екипа. Хомољац  је одлично стартовао у зонском степену, а фудбалски клубови "Полет" из Сувог Дола и "Рудар" из Крепољина успешно се такмиче, и после шест првенствених кола заузимају високе позиције у својим ранговима.

„ Велику помоћ имамо од стране локалне самоуправе, где се поред улагања у такмичења  улажу и посебна средства за изградњу инфраструктуре, објекта, терена и свега што је потребно да би се једно такмичење организовало",  истиче Дејан Тошић, председник фудбалског Савеза општине Жагубица.   

Према мишљењу капитена клубова, била је ово једна фер борба, а за играче "Борца" велики успех је што су играли  у финалу општинског Купа.

{videobox}http://www.youtube.com/watch?v=2lgsnMQ5Fzs{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB