• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Poslovnik OIK 1

SPISAK OVLASCENIH SLUZBENIH LICA 1

У Жагубици одржана Јавна презентација пројекта "Управљање имовином - корист за све"

exchange-4-flajer

Јавна презентација пројекта " Управљање имовином - корист за све" одржана је у Жагубици 05. августа. Донатор пројекта је делегација Европске уније кроз "грант шему" програма "Еhchange 4" који спроводи Стална конференција градова и општина. Координатор и водећи партнер је град Пожаревац апартнери на пројекту општине Жагубица, Петровац на Млави, Велико Градиште, Голубац, Кучево и Велика Плана.

Поред координатора пројекта из Жагубице и партнерских општина неизоставно је било и присуствовало најужег руководства општине Жагубица предвођено председником  општине Сафетом Павловићем као и директора Јавних предузећа и установа. Истакавши велики значај овог пројекта, председник општине Сафет Павловић поздравио је присутне и у обраћању навео изузетно добру сарадњу општине Жагубица са свим општинама из Браничевског и Подунавског округа.  Менаџер пројекта Данијела Туфегџић презентирала је програм у целости и  истакла главни циљ а то је евидентирање и упис права својине на непокретностима у корист јединица локалних самоуправа ради успостављања уређенијег  система управљања имовином и бржег локално економског развоја.

На презентцији је након официјалног дела представљања програма пројекта била отворана дискусија где су размењена мишљења са суседним општинама са мотивом ефикаснијег спровођења активности на пројекту. Реализацијом пројекта"Управљање имовином - корист за све", која ће бити завршена фебруара 2015. године, биће омогућено локалним самоуправама да самостално одлучују како ће искористити оно што поседују. Креирање јединствене базе са релевантним подацима о имовини у Јавној својини створиће услове за одговорније и транспарентније управљање имовином, боље одржавање објеката и површина и ефектније планирање развоја и изградње.

  {videobox}FEaxv8N-scY{/videobox}

 

 

 

 


img 663

social housing125 x 125

EP 350 200 LAT

Котлови лого

© 2022 Општина Жагубица
design by XB