• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Poslovnik OIK 1

SPISAK OVLASCENIH SLUZBENIH LICA 1

У Жагубици организована изложба фотографија "Еко-фото 2013"

Eko foto 2013Однос према животној средини тема је изложбе фотографија под називом "Еко - Фото", која је отворена  у галерији "УЛУХ-а" у Жагубици.

Центар за Фото Таленте  организовао   је изложбу фотографија" Еко-фото 2013" која се, поред Жагубице, организује и у већем броју градова по Србији.

Отварању су присуствовали г-дин Бранислав Матијас, председник Удружења Центра за Фото таленте из Београда, деца, која су верна публика и љубитељи фотографије. Посетиоци су могли видети фотографије које осликавају најлепше детаље из природе ,а и оне најружније за које је одговоран човек.

Председник Удружења Центра за фото таленте из Београда Бранислав Матијас  имао је уводну реч: "Центар за фото таленте постоји 18. година, а програм односа према животној средини центар организује осам година уназад. 50-ак радова је жири одабрао да представи на 19. паноа у формату 20х30. Ова изложба има епитет првог ранга зато што је категорију по којима се организује прошло десет кандидат мајстора, од 12 најистакнутијих фотографа  са листе фотосавеза Србије. Међу мајсторима су и деца петог и шестог разреда основне школе, која се баве фотографијом  и  желе да прикажу каква им је животна средина."

Изложбу је прогласио отвореном  ученик Основне школе "Моша Пијаде" из Жагубице  Богдан Срејић.

"Пети пут смо у Жагубици са изложбом која је посвећена петом јуну, дану животне средине. Ове  године је на конкурсу учествовало 67.кандидата из свих клубова Републике Србије из 17. места Србије, кандидати из Канаде, Босне и Херцеговине, Црне горе и Словеније. Циљ изложбе је да се прикаже живот  наше околине и побољша култура  становања, односно живљења" , истакао је  Матијас.

Према речима Владе Тодоровића, менаџера  УЛУХ-а, дугогодишња сарадња са  Центром за Фото таленте резултована  је још једном изложбом која је у Жагубици организована . Сарадња  је плод заједничког интереса стварања културних догађаја и пренос знања о дигиталној  фотографији  на млађе нараштаје. Захваљујући Центру за Фото Таленте, у Жагубици је организована и школа дигиталне фотографије која је била изузетно посећена. „Надамо се да ћемо успети да реализујемо још неке активности у циљу промовисања дигиталне фотографије и уопште изложби које ће приказивати битан сегмент као што је екологија“, истиче Влада Тодоровић, менаџер  УЛУХ-а.

{videobox}http://www.youtube.com/watch?v=Vkj2E9MOC74{/videobox}


img 663

social housing125 x 125

EP 350 200 LAT

Котлови лого

© 2022 Општина Жагубица
design by XB