• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Poslovnik OIK 1

SPISAK OVLASCENIH SLUZBENIH LICA 1

У Жагубици у оквиру "Дечје недеље" гостовао Мошо Одаловић

Moso Odalovic u ZagubiciОсновна школа "Моша Пијаде" Жагубица "Дечју недељу" обележила је занимљивим темама и садржајима.

Пријемом  првака у Дечји Cавез и поделом беџева означен је почетак недеље, а посебне позитивне емоције  на ученике пренео је песник за децу Мошо Одаловић,који је у Дому културе у Жагубици гостовао у уторак 08.октобра. Получасовно представљање врсног песника је код  деце, а посебно код првака, изазвало одушевљење и осмех.

Слоган  Моше Одаловића  поводом недеље детета је:"Застани свете на тренутак  да деца нађу сигуран кутак", а утисци песника су позитивни:"Сјајно је било,оволико радости одавно нисам видео на малом простору. Ово је много већа и племенитија радост него на великим стадионима. У исто време дирљиво и лепо. Нек се одрасли од  деце уче радости живота. Одавно не видех толико одушевљења публике. Сан сваког песника је да деца рецитују његове песме, а то сам чуо и данас и поносан сам".

Осим рецитација ученика нижих разреда ове школе, који су представили песме Моше Одаловића, програм  је употпуњен звуцима хармонике и песмом школског хора:"Bишњичица род  родила".

У својству организатора програма био је наставник српског језика и књижевности  Основне школе  "Моша Пијаде" Драган Стијовић:  "Била је ово једна прелепа представица, један дан креативних надахнућа наших ученика, а Мошо Одаловић је бард  Југословенског песништва, чије су песме углавном посвећене деци. Наша деца су из године у годину посвећенија припремама за Дечју недељу и корачају новим стопама ка књижевности, сагледавању света у целини. Више се чита књига последњих година - углавном прозна дела,али се поезија ипак више ствара", истакао је Стијовић.

Ученици, наставници и сви присутни понели су позитивне утиске из сале, која је била препуна, а потврда за то су управо осмеси на лицима посетилаца. 

{videobox}http://www.youtube.com/watch?v=gwgO9pRYcO8{/videobox}


img 663

social housing125 x 125

EP 350 200 LAT

Котлови лого

© 2022 Општина Жагубица
design by XB