• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Poslovnik OIK 1

SPISAK OVLASCENIH SLUZBENIH LICA 1

Уређење Кнез Михајлове улице у Жагубици започето пре рока

-Uredjenje Knez Mihajlove ulice u ZagubiciЈавно предузеће Дирекција за изградњу и развој општине Жагубица у сарадњи са локалном самоуправом започело је радове на уређењу Кнез Михајлове улице у Жагубици. Првобитно најављени за пролеће 2016, послови на реконструкцији канализационе мреже и коловозног застора на Државном путу Другог А реда у поменутој улици, започели су и раније него што су планирани, а терен су обишли председник и заменик председника општине Жагубица.

Истакавши значај саме улице како за становнике који у њој живе, тако и посебну улогу коју има једна од главних саобраћајница регионалног пута кроз насеље, заменик председника општине Жагубица Љубиша Јовкић је рекао да је велика срећа имати људе око себе који су пуни енергије и воље за рад, јер захваљујући томе послови се завршавају и пре рока.

„Председник општине је обавио разговоре са предузећем за путеве Зајечар и од њих издејствовао комплетно асфалитрање овог дела улице у дужини од 160 метара, а локална самоуправа је издвојила додатна средства из буџета општине Жагубица да Јавно комунално предузеће „Белосавац“ уради кишну и фекалну канализацију са секундарним прикључцима у дужини од 160 м, да се уради тротоар са леве и десне стране, као и ригола која ће одводити вишак воде. Можемо се похвалити да неке ствари радимо и брже него што планирамо, а све то захваљујући пуној ангажованости и енергичности, како председеника општине, тако и целокупног руководства. а пре свега Дирекције за изградњу и развој општине Жагубица и Јавно комуналног предузећа, који све ово прате, раде и завршавају пројекте пре времена. Тако ће Жагубица и ова главна саобраћајница за отприлике месец дана изгледати сасвим другачије, односно, изгледати онако како и треба да изгледа. Дакле, добићемо 160 метара врло лепе и квалитетне улице“, истакао је Јовкић.

Активности се изводе на раскрсници Врелске улице и Трга Ослобођења до укрштања са Тиршевом.

За време док трају радови саобраћај је регулисан на одговарајући начин, те се теретна и путничка возила која долазе из правца Београда преусмеравају на алтернативни правац и то на раскрсници са Хомољском улицом на улицу Краљице Марије, Николе Пашића и Трг Јована Шербановића.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=DP6hGLJcZ2Y{/videobox}


img 663

social housing125 x 125

EP 350 200 LAT

Котлови лого

© 2022 Општина Жагубица
design by XB